Kanta-Häme

Navi kasvaa Hämeenlinnassa

Navi Group laittoi Hämeenlinnan varainhoitopalveluissa uuden vaihteen päälle. Investointipankki palkkasi Hämeenlinnaan toisen työntekijän ja siirsi toimistonsa reiluihin tiloihin Raatihuoneenkatu 2:een.

Tuoreella investointipankilla on nyt Helsingin lisäksi seitsemän toimipaikkaa. Työntekijöiden määrä on vuoden aikana kaksinkertaistunut runsaaseen 50:een.

– Toimistojen perustaminen on kiinni siitä, millaisia ihmisiä saamme niihin töihin. Asiakasvaroja Navilla on hoidossaan riittävästi, sanoo Navin hallituksen puheenjohtaja ja yksi pääosakas Janne Saarikko.

Saarikko ei kerro, kuinka paljon yhtiö on kerännyt asiakkailtaan varoja omaisuudenhoitoon. Hänen mukaansa varoja ei ole toistaiseksi vielä liikaa.

– Kun omaisuudenhoidon varat lähestyvät sitä rajaa, että malli ei enää toimi, suljemme asiakaskannan emmekö ota enää uusia asiakkaita.

Navin sijoitustoiminnan periaatteena on ansaita rahaa muiden virheillä. Saarikon mielestä talouskriiisi analysoidaan ja siihen reagoidaan virheellisesti. Tilanne tarjoaa merkittäviä ansaintamahdollisuuksia. Liian suurella omaisuudella Navi ei kuitenkaan voi toimia.

– Mitä suurempi toimija, sitä vaikeampi on hallita riskejä.

Pystymme…reagoimaan

Yksityispankkiiri Vesa Kallio tuli Navi Groupin palvelukseen jo vuosi sitten. Hämeenlinnan toimiston toinen työntekijä Pentti Kaivosoja jäi runsas vuosi sitten eläkkeelle Nordean varainhoidosta. Hän oli töissä Nordean ja sen edeltäjien varainhoitopalveluissa vuodesta 1989 lähtien.

– Kysyin pankissa asiakkailta, miksi he eivät jätä yksiin käsiin varojensa hoitamista. Vastaus oli, että emme pystyneet reagoimaan markkinatilanteeseen. Täällä pystytään tekemään tuotteita, joita pankeissa ei voida tehdä.

Kaivosoja kertoo, että hän itse otti yhteyttä Janne Saarikkoon ja tarjoutui töihin. He tuntevat toisensa hyvin Nordeasta, jossa Saarikko on toiminut pitkään johtotehtävissä.

– Pankkien varallisuudenhoidossa on useiden satojen tuhansien eurojen omaisuusraja. Navi palvelee tavallisia säästäjiä tai sijoittajia. Joihinkin tuotteisiin voi lähteä mukaan vain muutaman tuhannen euron sijoituksella, Kaivosoja sanoo.

Navi Group on varanhoitoyhtiö ja pankkiiriliike. Se ei ole kuitenkaan pankki, sillä se ei ole hankkinut lupaa talletuspankkitoimintaan.

– Räätälöinti on yksi vahvuuksistamme. Se edellyttää kuitenkin tietyn suuruista omaisuutta, Saarikko sanoo.

Saarikko korostaa, että Navilla on sekä suuria että pieniä asiakaita. Suuri asiakas on esimerkiksi Tamrockin eläkesäätiö. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020