Kanta-Häme

Näyttääkö kuvan pelipaita tutulta? Keräilijä metsästää pelipaitaa

Näyttääkö kuvan pelipaita tutulta? Roikkuuko samantapainen ullakolla tai lojuuko vaatekaapin nurkassa?

Norjan Hamarissa asuva Stian Bekkelund kerää kotikaupunkinsa jääkiekkojoukkueen Storhamar Dragonsin pelipaitoja. Nyt Bekkelund pyytää Hämeen Sanomien lukijoiden apua jäljittääkseen pelipaitaa, jonka hän arvelee päätyneen Hämeenlinnaan 16–17 vuotta sitten.

Bekkelund kertoo, että kyseinen paita oli joukkueen kaikkien aikojen tähden, numerolla 20 pelanneen Erik Kristiansenin paita. Kristiansen pelasi 20 vuotta kestäneellä urallaan pisimpään Storhamarissa ja hän edusti Norjaa myös maajoukkueessa.

Storhamar Hockeyteam osallistui kaudella 1996-97 Hämeenlinnassa järjestettyyn turnaukseen, jonka aikana joukkueen kannattaja antoi Kristiansenin paidan naispuoliselle HPK:n kannattajalle.

Bekkelundin mukaan paidan tyyli on sama kuin kuvassa, vaikka mainokset saattavat olla erilaiset. Selkäpuolella on numero 20 ja teksti Kristiansen.

Bekkelund on yrittänyt jäljittää paitoja suomalaisten keräilijöiden ja Kerhon fanien avulla, mutta ei ole onnistunut metsästyksessään. Nyt hän toivoo yhteydenottoja paidasta jotakin tietäviltä osoitteeseen stianbek@online.no (HäSa)

 

 

Päivän lehti

1.6.2020