Kanta-Häme

Näyttelijä Aku Hirviniemen juristi arvostelee vapauttavasta päätöksestä hovioikeuteen valittanutta syyttäjää

Näyttelijän asianajaja ihmettelee, miksi syyttäjä valitti hoviin, vaikka asianomistajat eivät ole sitä vaatineet.
Median edustajia oli paljon paikalla kesällä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Aku Hirviniemen oikeudenkäynnissä.

Näyttelijä Aku Hirviniemi arvostelee asianajajansa Jan-Olof Nyholm laatimassa lausumassa syyttäjää, joka hakee hovioikeudesta muutosta Kanta-Hämeen käräjäoikeuden viime kesäiseen päätökseen.

Käräjäoikeus hylkäsi viime kesäkuussa Hirviniemeen kohdistuneet syytteet seksuaalisesta ahdistelusta. Näyttelijää syytettiin, että hän olisi kotonaan Riihimäellä ahdistellut seksuaalisesti kahta tapahtumahetkellä 17-vuotiasta tyttöä.

Syyttäjä valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen ja asia sai jatkokäsittelyluvan.

 

Hirviniemi vaatii, että Turun hovioikeus hylkää syyttäjän valituksen kokonaisuudessaan. Lausumassa ihmetellään syyttäjän halua viedä asia hovioikeuteen ilman asianomistajien, eli Hirviniemen asunnolla olleiden henkilöiden suostumusta.

– Epäselväksi jää, millä perusteella syyttäjä katsoo nuorten naisten etujen mukaiseksi ajaa syytettä heidän puolestaan, kun asian käsittely niin käräjäoikeudessa kuin hovioikeudessa on vastoin heidän toiveitaan, lausumassa todetaan.

Lausuman mukaan syyttäjän perusteluista saa käsityksen, että hänellä on henkilökohtainen asennoituminen asioiden kulkuun.

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine huomautti hovioikeuteen toimittamassaan valituksessa, että molemmat tytöt suhtautuivat kielteisesti Hirviniemen kosketteluun. Syyttäjä on vedonnut aikaisempiin hovioikeuden tuomioihin, jotka eivät Hirviniemen lausuman mukaan kuitenkaan ole rinnastettavissa häneen kohdistuneisiin syytteisiin.

Turun hovioikeus on määrännyt valitus- ja vastauskirjelmät salaisiksi niiltä osin kuin niistä ilmenee tietoja asianomistajien henkilöllisyyksistä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Päivän lehti

28.1.2020