Kanta-Häme

NCC rekrytoi uutta väkeä ja joutuu myös lomauttamaan

Rakennusalan heikkenevistä näkymistä huolimatta NCC on palkkaamassa maanlaajuisesti ja mahdollisesti myös Hämeenlinnan alueen kohteisiin uusia rakentamisen ammattilaisia. Eniten uutta väkeä tarvitaan työnjohtotehtäviin.

– Tilanne on kuitenkin kaksijakoinen. Tiettyihin tehtäviin tarvitsemme lisää väkeä ja tietyissä tehtävissä lomautukset voivat tulla kyseeseen. Lomautukset uhkaavat lähinnä päättyvien työmaiden työntekijöitä alan valitettavaa yleistä suhdannetta seuraten, sanoo aluepäällikkö Jukka Mäkitalo Hämeenlinnan aluetoimistosta.

NCC rakentaa moottoritien katteelle Hämeenlinna-keskusta ja asuinkerrostaloja sen läheisyyteen. Työmaalla on noin sata työntekijää, joista NCC:n omia toimihenkilöitä ja rakentajia on parikymmentä. Loput työntekijät ovat alihankkijoiden palkkalistoilla.

Pääkaupunkiseudulla NCC:llä on käynnissä työnjohtajien ja työmaainsinöörien avoin haku.

– Myös korjausrakentamiskohteisiin tarvitaan jatkuvasti lisää ammattilaisia. Oulussa on paikka auki hankekehityspäällikölle ja kustannusinsinöörille ja Jyväskylässä haetaan työnjohtoa ja hankintainsinööriä. Infrarakentaminen on palkkaamassa Pirkanmaalle ja Keski-Suomen alueelle työnjohtajia, työmaainsinöörejä ja kustannusinsinööriä, sanoo toimitusjohtaja Harri Savolainen.

NCC:n tilauskanta on säilynyt vuoden takaisesta miltei ennallaan. Henkilöstömäärä kasvoi viime vuonna noin 200 hengellä.

Asennetta ja kokemusta

NCC:n rekrytointipolitiikka on tällä hetkellä eteenpäin katsovaa.

– Mottomme on, että palkkaamme sopivassa suhteessa asennetta ja kokemusta. Nuorten kohdalla asenne on tärkein. Jos se on kohdallaan, pyrimme palkkaamaan jopa tilanteissa, joissa välitöntä tarvetta ei olisikaan. Tällöin rakennamme perehdytyspolun ja laitamme henkilön jollekin työmaalle oppimaan talon tavoille. Uuden työmaan käynnistyessä rekryyttimme on jo valmis tuottavaan työhön, kertoo henkilöstöjohtaja Kristiina Kero. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020