Kanta-Häme

Neljä loukkaantui tukkirekan ja henkiöautojen kolarissa 10-tiellä

Tukkirekka ja kaksi henkilöautoa törmäsivät toisiinsa valtatie 10:llä tiistaina. Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta iltapäivällä kello 13.15.
 
Ylikonstaapeli Timo Ojala Hämeen poliisista kertoo, että tukkirekka oli matkalla Turun suunnasta Hämeenlinnaan. Henkilöautot olivat puolestaan matkalla Turun suuntaan. Onnettomuus sattui niin kutsutulla Pyyttämön suoralla.
 
– Ensimmäinen henkilöauto törmäsi tukkirekkaan, joka lähti luisumaan. Toinen henkilöauto osui puolestaan tukkirekan kylkeen, Ojala kertoi.
 
Molemmat henkilöautot olivat sinkoutuneet valtatie 10:n pohjoispuolella olevaan ojaan. Tukkirekka oli puolestaan kääntynyt nokka menosuuntaan.
 
– Näyttäisi siltä, että ensimmäinen isku ei olisi osunut tukkirekan nokkaan, onnettomuustutkintaa johtanut Ojala sanoi.
 
Iskun seurauksena tukkirekan ohjaamo meni täysin ryttyyn.
 
Ensimmäisessä henkilöautossa oli ollut yksi matkustaja, jälkimmäisessä kaksi. Henkilöautojen matkustajista yksi loukkaantui vakavasti, kaksi selvisi vähemmällä. Välittömiltä kuolonuhreilta vältyttiin.
 
Yksi loukkaantuneista kuljetettiin helikopterilla sairaalahoitoon Tampereelle. Muut osalliset kuljetettiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan ambulanssein.
 
Poliisi oli pystynyt haastattelemaan muutamaa onnettomuudessa mukana ollutta. Kahden auton kuljettajilta oli saatu puhallusnäytteet, jotka olivat näyttäneet nollaa.
– Ensimmäisen henkilöauton kuljettajalta täytyy ottaa verikokeet sairaalassa, koska emme saaneet häntä puhallutettua, Ojala lisäsi.
 

Tie poikki pitkään

 
Valtatie 10 oli onnettomuuden takia poikki useita tunteja. Liikenne ohjattiin raivaustyön ajaksi Renkovahantien ja Vanhan Härkätien kautta. Pelastusajoneuvoja oli toistakymmentä, ja paikalla oli myös kaksi helikopteriyksikköä.
 
Kello 14:n jälkeen pelastushenkilökunta sai tukkirekan kuljettajan autosta pois.
Kanta-Hämeen pelastuslaitos ei päästänyt ihmisiä tukkirekan lähelle, koska rekassa oli öljy- ja bensiinivuodon takia syttymisvaara. Iltapäivällä kello 15:n aikaan hinausautot saapuivat nostamaan henkilöautot ojasta.
 
Toinen tukkirekka tuli samoihin aikoihin keräämään kuusitukit pois tieltä, jotta liikenne saataisiin kulkemaan.
 
Ennen kuin poliisi oli saanut liikenteenohjauksen pystyyn, onnettomuuspaikalle asti oli ehtinyt ajaa lukuisia ajoneuvoja.
 
Henkilöautot mahtuivat kääntymään ja ajamaan takaisin kiertotielle, mutta muutama täysperävaunurekan kuljettajaa joutuivat odottamaan tien avaamista.
 
– Saavuin paikalle noin hieman ennen puolta kahta, ja täällä oli silloin jo pelastushenkilökuntaa paikalla. Minun piti pitää tauko Forssan Autokeitaalla, mutta tauko tulikin tässä, helsinkiläinen rekkamies Heikki Kuisma sanoi.
 
Tie oli poikki raivaustöiden vuoksi lähes seitsemän ja puoli tuntia. Liikenne muuttui normaaliksi ennen kello 21:tä illalla. (HäSa)
 
Tekstiä korjattu 10.9. Alun perin uutisessa kerrottiin virheellisesti, ettei rekan kuljettajalta olisi kyetty saamaan onnettomuuden seurauksena puhalluskoetta Todellisuudessa sitä ei kyetty saamaan ensimmäistä henkilöautoa kuljettaneelta.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic