Kanta-Häme

Neljä nimeä teatterinjohtajapestissä kiinni: Sinisalo, Erkko, Mikkola ja Kanerva

 

Hämeenlinnan teatterin johtoon Heikki Paavilaisen seuraajaksi nousee Kirsi-Kaisa Sinisalo, Tommi Erkko, Antti Mikkola tai Otto Kanerva. Hämeenlinnan teatterin hallituksen ”haastatteluryhmä” valitsi nämä neljä hakijaa jatkoon kaikkiaan yhdeksästä haastatellusta. Kaikkiaan johtajanpaikkaa tavoitteli 31 hakijaa.
 
Teatterin hallitus käsittelee johtaja-asiaa seuraavan kerran 5. maaliskuuta, jolloin päätetään ”jatkotoimista” eli millaisia kysymyksiä toisella haastattelukierroksella painotetaan.
 
Vielä yksi ensimmäiselle haastattelukierrokselle valituista hakijoista todennäköisesti haastatellaan myös 5. maaliskuuta. Hakija, jonka nimeä hallitus ei paljasta, on tällä hetkellä ulkomailla. Hän saattaa vielä päätyä toisen kierroksen joukon jatkoksi.
 
Suurin osa on tuttuja
Neljän kärjestä Sinisalo, Mikkola ja Kanerva ovat entuudestaan Hämeenlinnassa tuttuja eli joko näytelleet, ohjanneet tai muuten vaikuttaneet paikkakunnalla.
 
Vankin johtajakokemus on Sinisalolla, joka toimii tällä hetkellä Rauman kaupunginteatterin johtajana ja toimitusjohtajana – toisin sanoen Hämeenlinnaan tulee mahdollisesti jo toinen peräkkäinen teatterinjohtaja Raumalta. Näyttelijäksi valmistunut Sinisalo on työskennellyt pitkään myös Kajaanin runoviikon taiteellisena johtajana.
 
Antti Mikkola on yksi tamperelaisen teatteri Siperian perustajista. Näyttelijäksi valmistuttuaan hän on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin ja Vaasan kaupunginteatteriin.
 
Tommi Erkko on koulutukseltaan bachelor of arts in directing eli ohjaaja. Hän on opiskellut Lontoossa. Suomeen palattuaan hän on ohjannut muun muassa Lahdessa ja Jyväskylässä.
 
Näyttelijä Otto Kanerva on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatteriin ja Kansallisteatteriin. Hänellä on Hämeenlinnassa esittävän taiteen yritys.
 
Teatterin hallituksen puheenjohtajan Aarne Kaurasen mukaan hakijajoukko oli ”laadukas”.
 
– Uskon, että johtaja löytyy tästä joukosta, hän sanoo. (HäSa)
 
 

Päivän lehti

8.4.2020