Kanta-Häme

Neljälle seurantalolle korjausavustusta

Neljä seurantaloa saa korjausavustusta Kanta-Hämeessä. Etelä-Rengon maamiesseura saa 6 000 euroa Hämeenlinnassa, Herajoen työväenyhdistys 5 000 euroa Riihimäellä, Janakkalan Saloisten nuorisoseura 3 000 euroa ja Lopen Järventaustan pienviljelijäyhdistys 4 000 euroa.

Yhteensä kantahämäläiset seurantalot saavat avustusta 18 000 euroa.

1,7 miljoonaa koko maassa

Koko maassa näitä korjausavustuksia jaetaan tänä vuonna yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Hämeessä suurimpia avustuksen saajia ovat Kuivannon Maamiesseura Orimattilasta, jolle myönnetään 11 000 euroa sekä Kalkkisten Nuorisoseura ry Asikkalasta, joka saa 10 000 euroa.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Korjausavustuksilla pyritään parantamaan talojen toimivuutta ja kuntoa.

Avoin käyttö ehtona

Kunnossapidon ohella keskeistä on talojen kulttuurihistoriallisten ja arkkitehtonisesti arvokkaiden piirteiden vaaliminen. Avustuksen saamisen ehtona on, että talo on avoin kaikille käyttäjille.

Seurantalojen korjausavustuksista pääsee tänä vuonna osalliseksi 188 yhdistystä. Keskimääräinen avustussumma on 9 200 euroa seurantaloa kohti. Avustusta saavista taloista puolet luokitellaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi rakennuksiksi. (HäSa)