Kanta-Häme

Nestlén jäätelöt ja Turengin jäätelötehdas uuteen Froneriin

Nestlé siirtää jäätelöliiketoimintansa ja Turengin jäätelötehtaan uuteen Froneri-nimiseen yritykseen, jonka se perustaa yhdessä R & R -nimisen brittiyrityksen kanssa. Fronerista tulee 2,7 miljardin Sveitsin frangin (3 miljardin euron) liikevaihdolla maailman suurin jäätelöyritys.

Fronerilla on noin 15 000 työntekijää yli 20 eri maassa. Nestlén Turengin jäätelötehdas työllistää noin 150 työntekijää vakituisesti ja sata kausiluontoisesti.

Nestlé ja R & R ovat tasavertaisia kumppaneita uudessa yhteisyrityksessä. R & R Ice Creamin toimitusjohtajasta Ibrahim Najafista tulee yhtiön toimitusjohtaja. Nestlén varatoimitusjohtaja Luis Cantarell johtaa Fronerin hallitusta.

Sveitsiläinen Nestlé on yksi maailman suurimmista elintarvikeyhtiöistä. Se osti Valion jäätelöliiketoiminnan ja Turengin jäätelötehtaan vuonna 2004. R & R Ice Cream on brittiläinen yhtiö, joka on Euroopan suurin ja maailman toiseksi suurin jäätelönvalmistaja. Fronerin pääkonttori tulee myös Britanniaan.

Yhtiöiden jäätelöliiketoiminnan yhdistäminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Yhtiöt ilmoittavat myös, että taloudellisia yksityiskohtia ei ole lyöty lukkoon.

NESTLÉ ON KOVASSA kilpailutilanteessa Unileverin kanssa Suomen jäätelömarkkinoilla. Unilever, joka on tähän asti ollut maailman suurin jäätelöyritys, toimii Suomessa sekä omalla että Ingmanin nimellä. Unilever on ostanut Ingmanin jäätelöliiketoiminnan.

Nestlé on valmistanut Euroopassa jäätelöä hajautetusti ja säilyttäen kansallisia merkkejä. Unilever taas on kansainvälistänyt voimakkaasti jäätelötuotantoaan ja -brändejään. Fronerin perustajat eivät tiedota, mikä on uuden yhtiön strategia.

R & R:llä on Britanniassa Leeming Barissa Euroopan suurin jäätelötehdas. Yhtiöllä ei ole jäätelötuotantoa Suomessa.

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic