Kanta-Häme

Nethit keskittyi kehittämään verkkokauppaohjelmistoa

Forssan vuoden yrittäjänä on palkittu Nethit Systems Ltd oy:n osakkaat.
Toimitusjohtaja Jari Anufrijeff kumppaneineen on perustanut verkkokauppoja ja yrityksiä liiketoiminnan ja ohjelmistojen testialustoiksi. Kuva: Jouni Lehtonen

Forssan vuoden yrittäjänä on palkittu Nethit Systems Ltd oy:n osakkaat Jari Anufrijeff, Harri Sahrakorpi, Jani Lehtimäki, Riku Viitasaari sekä Jarno Viljaranta.

Nethit Systems Ltd oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Jari Anufrijeff luonnehtii johtamaansa yritystä ohjelmisto- ja palveluyritykseksi. Puolet yrityksen kahden miljoonan euron liikevaihdosta tulee palveluista.

Hämeen ammattikorkeakoulussa tietokonetekniikan insinööreiksi opiskelleet Jari Anufrijeff, Harri Sahrakorpi ja Jari Seppälä perustivat Nethit oy:n tammikuussa 2002. Tarkoitus oli tehdä opintojen ohella muun muassa kotisivuja ja muita verkko-ohjelmistoja. Alkuvaiheessa töitä tehtiinkin hyvin erilaisten projektien parissa. Yritys esimerkiksi rakensi Loiminet-kaupunkiverkkoa Forssaan.

Nykyisen liiketoimintamallin toteutus alkoi 2007, jolloin yritys paneutui verkkokauppaan ja karsi muut toiminnot. Tavoite oli tehdä verkkokauppiaille yhden käyttöliittymän ohjelmisto, jossa on kassajärjestelmä sekä sähköinen kauppa. Kumppaniksi kanssajärjestelmän kehittäjäksi valikoitui Suomen Kassajärjestelmät oy Kuopiosta. Ensimmäinen yhteinen tuote valmistui vuonna 2005.

Yrityksen tulevaisuutta on rakennettu Tekesin rahoittamassa kehittämishankkeessa. Tavoitteena on lähteä kansainvälisille markkinoille sekä kehittää verkkokauppaohjelmistoa edelleen. Kehitystyötä tehdään yhdessä kassajärjestelmätoimittajan kanssa. HäSa

Teksti ja kuva: Jouni Lehtonen

 

 

Nethit Systems Ltd Oy

Osakkaat Jari Anufrijeff, Harri Sahrakorpi, Jani Lehtimäki, Riku Viitasaari, Jarno Viljaranta

Perustettu vuonna 2002

Työntekijöitä 23

Liikevaihto 2,1 M€

Toimialana ohjelmisto- ja palveluala

Markkina-alueena koko Suomi