Kanta-Häme

Nettiruoka tulee Hämeenlinnaan

Nettiruokayritys Sannan ruokakassi laajeni maanantaina Kanta-Hämeeseen, kun ensimmäiset ruokakassit toimitettiin Riihimäelle. Hämeenlinnaan kasseja toimitetaan ennakkotiedoista poiketen vasta viikon kuluttua.

– Nyt yritys on katettu koko Suomeen, sillä maanantaina laajensimme toimintamme myös Lahteen, Seinäjoelle, Vaasaan ja Ouluun, toimitusjohtaja Sanna Lindroos kertoo.

Viisi vuotta sitten perustettu yritys on laajentanut toimintaansa määrätietoisesti etenkin sen jälkeen, kun Ruotsin suurin ruokakassiyritys Linas Matkasse sijoitti silloiseen Keittiökaveriin. Keittiökaverista tuli toimitusjohtajansa mukaan Sannan ruokakassi.

– Meidän pitää kehittää toimintaa koko ajan pärjätäksemme. Linas Matkasse on siinä suuri apu, sillä heillä on kokemusta alalla. Minä esimerkiksi kehitän ruokien reseptit, mutta saan työssä apua ruotsalaisilta, Lindroos kertoo.

Nettiruokayrityksen alku oli Suomessa hankala, sillä asiakkaat suhtautuivat ruuan tilaamiseen netistä epäluuloisesti. Viidessä vuodessa suhtautuminen on muuttunut ja Sannan ruokakassi on saanut jo kilpailua etenkin pääkaupunkiseudulla.

– Yritys syntyi alun perin ihan omasta tarpeesta. Haaveilin arjesta, johon ei kuulunut seistä kirkuvien lasten kanssa kassajonossa. Kun emme löytäneet Suomesta sopivaa nettiruokayritystä, päätimme perustaa Markus Haakanan kanssa sellaisen itse, Sanna Lindroos sanoo.

Parivaljakon tavoitteena on ollut koko ajan tulla kotiintoimitetun ruuan ykköseksi Suomessa. Alussa he pakkasivat ruuat itse, mutta asiakaskunnan kasvaessa ruuan pakkaaminen ja sen toimittaminen perille on ulkoistettu.

Ruoka tilataan suoraan Sannan ruokakassin kotisivuilta, joissa on neljä eri kassivaihtoehtoa, joista valita. Perhekassin lisäksi voi valita gluteenittoman perhekassin, pikakassin tai hedelmäkassin. Ruuat ja reseptit pakataan ja toimitetaan kerran viikossa suoraan asiakkaiden kotiovelle.

Ruokakassiyritys Linas Matkasse on kasvanut Ruotsissa nopeasti. Se toimii myös Suomessa ja Norjassa nimellä Adams Matkasse.

Sanna Lindroos sanoo olevansa tyytyväinen yrityksen kasvuun. Nyt, kun yritys on saatu laajenemaan koko Suomeen, voidaan pikkuhiljaa alkaa keskittyä jo hienosäätöön. Perusidea on ja pysyy Lindroosin mukaan samana. Ruokakassilla halutaan helpottaa ihmisten arkea.

– Kassit toimitetaan suoraan kotiovelle maanantai-iltaisin. Kasseissa on terveellistä ruokaa, jota kaikki osaavat kyllä laittaa. Koko keittiötä ei meidän ole määrä vallata, Sanna Lindroos huomauttaa.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic