Kanta-Häme

Neuvola jaettiin kahteen osoitteeseen

Kaupungissa on aloittanut kaikessa hiljaisuudessa kaksi uutta neuvolaa.

Kyse on kaupungin läntisellä alueella elokuun alussa aloittaneista Nummikeskuksen ja Voutilakeskuksen neuvoloista.

Työntekijät ovat läntisen alueen neuvola-asiakkaille vanhoja tuttuja sillä kaikki neljä työntekijää ovat työskennelleet aiemmin Vuorentaan neuvolassa.

Kun Nummikeskusta ryhdyttiin aikoinaan suunnittelemaan, oli ajatuksena, että Vuorentaan neuvola siirtyisi lähemmäs asiakkaita ja sijoittuisi kokonaisuudessaan Nummikeskuksen seinien sisään.

Suunnittelutyön edetessä kävi kuitenkin ilmi, että kymmenen neliön työhuoneiksi piirretyt vastaanottohuoneet olisivat liian pieniä.

– Vastaanotolla saattaa äidin, isän ja lapsen kanssa olla usein isä, sisaruksia – toisinaan muutakin sukua ja jopa tulkki, kertoo Nummikeskuksessa nykyään työskentelevä terveydenhoitaja Virpi Lahti.

Neljästä huoneesta päätettiin näin tehdä kaksi isompaa vastaanottohuonetta. Neuvolaterveydenhoitajien lisäksi Nummikeskuksessa on vastaanottotilat myös kahdelle kouluterveydenhoitajalle.

Puuttuvat vastaanottohuoneet löytyivät lopulta vanhuksille lyhyt- ja pitkäaikaishoivaa tarjoavasta Voutilakeskuksesta.

Tyhjilleen Vuorentaan neuvolan tilat eivät välttämättä ole jäämässä.

Sähköpostitse tavoitettu kiinteistöjohtaja Raili Salminen kertoo kaupungin tutkivan nyt, voisiko Hongistonkujalla nykyään toimivat kunnan eläinlääkäripalvelut sijoittaa tulevaisuudessa Vuorentaan Metsäpirtti-rakennukseen.

Eläinlääkäripalveluille etsitään uutta osoitetta, koska nykyisissä ulkoa vuokratuissa tiloissa on todettu sisäilmaongelma.

– Mitään päätöksiä asiasta ei vielä ole. Nykyiset tilat ovat vuokratilat, joiden vuokrasopimuksen kaupunki irtisanoo heti, kun uudet tilat löytyvät, Salminen toteaa.

Voutilakeskuksen ja Nummikeskuksen neuvolat aloittivat uusissa tiloissaan samana päivänä eli maanantaina 6. elokuuta.

Terveydenhoitaja Virpi Lahti kiittelee etenkin Nummikeskuksen uusia tiloja hyviksi. Käytännön harmia on aiheuttanut ainoastaan se, etteivät asiakkaat tahdo löytää vastaanotolle.

– Ihmiset löytävät kyllä Nummikeskuksen pääoven, mutta eivät meitä.

Nummikeskuksen neuvolaan tullaan sisälle samasta ovesta kuin kirjastoon. Odotustila on yhteinen.

Voutilakeskuksen neuvolan löytäminen onkin sitten astetta haastavampi tehtävä. Neuvolan osoitteeksi on merkitty Pollentie, mutta löytyy kävellen tulijoille sisäänkäynti löytyy kuitenkin Aleksis Kiven kadun puolelta. Autoilijoiden käynti on Mäkilaurilantieltä. HÄSA

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic