Kanta-Häme

Neuvottelut Janakkalan luottamuspaikoista edistyivät askeleen

Luottamuspaikkaneuvotteluissa päästiin Janakkalassa askel eteenpäin perjantai-iltana kokoomuksen, keskustan, vihreiden ja kristillisten kesken.

Entisen kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.) ei kuitenkaan antanut myöhään illalla päättyneiden neuvotteluiden jälkeen vielä julkisuuteen mitään nimiä.

– Olemme päässeet yhteiseen sopimukseen niistä puheenjohtajuuksista, jotka tälle ryhmittymälle jäi sen jälkeen, kun enemmistökoalitio (demarit, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset) oli määritellyt heille tulevat puheenjohtajuudet.

– Sopimus ei ole vielä julkaistavissa. Laitan näistä ensin tietoa muille ryhmille ja teemme julkistamisen yhdessä, Taponen kertoo.

Tähän asti keskusta ja kokoomus ovat kiivaasti havitelleet valtuuston puheenjohtajuutta, eikä neuvotteluissa ole sen takia edetty.

”Kalkkiviivoille mennään”

Uuden valtuuston puheenjohtaja on siis valittu, mutta sitä ei kerrota vielä julkisuuteen.

Lautakuntien puheenjohtajia ei Taposen mukaan ole vielä päätetty. Keskustan osalta päätökset tehdään maanantai-iltana.

– Kaikkien ryhmien seuraava kokoontuminen on ensi viikon torstai-iltana. Silloin tsekataan mies-nais-kysymyksiä ja tehdään viimeisiä vaihtokauppoja. Kalkkiviivoille mennään, mutta nyt on toiveikas ilmapiiri sen suhteen, että mihinkään massiivisiin äänestyksiin ei jouduta. Näyttää siltä, että Janakkalan valtuusto pääsee tekemään ratkaisut 14. päivä hyvässä hengessä.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut perjantai-iltana demareiden Kalevi Ilmarista kertomaan, kenestä tulee kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja. Ilmarisen mukaan (HäSa 12.12.) koalitiossa on sovittu, että suurin ryhmä eli demarit saa hallituksen puheenjohtajuuden.

Koalitio olisi Ilmarisen mukaan saamassa myös kasvatus- ja koulutuslautakunnan, elämänlaatulautakunnan sekä teknisen lautakunnan puheenjohtajuudet.

Porvareille ja vihreille jäisivät valtuuston puheenjohtajuuden lisäksi perusturvan, ympäristölautakunnan, tarkastuslautakunnan sekä maaseutulautakunnan puheenjohtajapaikat. (HäSa)

 

 

 

Mainos