Kanta-Häme

Neuvottelut vanhasta poliisitalosta kesken

Kempeleläisen Rakennuskartio oy toimitusjohtaja Pasi Kokko ei voi vielä täsmentää, millaisia suunnitelmia yrityksellä on Hämeenlinnan vanhan poliisitalon varalle.

– Meillä ei ole sopimusta minkään tahon kanssa, joten en voi vielä kommentoida asiaa.

Neuvottelut ovat kesken, ja Kokko toivoo, että päätöksiä asiassa saadaan aikaan kohtalaisen pian.

Rakennuskartio oy sai tiistaina Hämeenlinnan kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunnalta luvan poiketa asemakaavan mukaisesta leikki- ja oleskelualueen vaatimuksesta, joka koskee osoitteessa Kasarmikatu 14 sijaitsevaa kiinteistöä.

Rakennuskartio haki poikkeamislupaa valtakirjalla. Kiinteistön omistusjärjestelyissä ei ole tapahtunut vielä muutoksia.

Jyväskyläläinen Sarakallio Kiinteistöt osti viime keväänä vanhan poliisitalon Suomen valtion kiinteistöyhtiöltä Senaatti-kiinteistöiltä.

Poikkeamislupahakemuksen mukaan Rakennuskartion tavoitteena on muuttaa nykyinen toimistorakennus asuinrakennukseksi, jonka ensimmäisessä kerroksessa on liiketiloja, toisessa kerroksessa palveluasuntoja tai muissa normaaleja kerrostaloasuntoja.

Poikkeamislupa myönnettiin asemakaavan vaatimuksesta, jonka mukaan leikkiin tai muuhun oleskeluun soveltuvaa tilaa pitää olla 10 neliömetriä jokaista kiinteistön asuntoa kohden.

Lautakunnan mukaan jatkosuunnittelussa pitää tutkia mahdollisuus sijoittaa oleskelutilaa esimerkiksi rakennuksen katolle. (HäSa)