Kanta-Häme Hämeenlinna

NHK-keskukselle uusi rakennus – Lely-robottien edustaja laajentaa tilojaan Hämeenlinnassa

Lely-robottien edustaja kolminkertaistaa varastotilansa Hämeenlinnassa.
NHK Group saa uuteen rakennukseen lisää varasto-, myymälä-, esittely- ja toimistotiloja. Kuva: Sara Aaltio
NHK Group saa uuteen rakennukseen lisää varasto-, myymälä-, esittely- ja toimistotiloja. Kuva: Sara Aaltio

NHK Group saa vuoden loppuun mennessä yli 2 000 neliön lisätilat. Yhtiö rakennuttaa uudet tilat vanhojen toimitilojen vierelle Hämeenlinnan Kantolaan.

Uusiin tiloihin tulevat yhtiön varasto-, myymälä- esittelytilat sekä toimistotilat 20–30 henkilölle.

– Nykyaikainen varasto kolminkertaistaa varastotilamme sekä nopeuttaa ja parantaa asiakaspalvelua, kertoo NHK:n teknisen kaupan johtaja Paavo Pyhälammi.

NHK-keskus työllistää Hämeenlinnassa runsaat 50 henkilöä. Yhtiön vanha Kantolan rakennus on remontoitu viime talven ja kevään aikana. Se jää jatkossa toimistotiloiksi ja huoltohalliksi.

– Varaosaliikenne sujuu entistä jouhevammin, kun jatkossa saamme varaosat ja tarvikkeet toimitettua asiakkaille yhdestä paikasta, Pyhälammi sanoo.

Uuteen rakennukseen tehdään myös erillinen lämpökeskus, joka käyttää pellettejä. Myöhemmin myös vanha rakennus siirretään pellettilämmitykseen.

– Kustannussäätöjä syntyy, kun pääsemme pois kaukolämmöstä, Pyhälammi sanoo.

 

NHK-keskus, joka on osa NHK Groupia, on maatalouskoneita maahantuova ja myyvä yritys. Yritys aloitti toimintansa 1990-luvun alussa, jolloin se myös valmisti omia paalinkäärintäkoneita.

Yritys aloitti lypsyrobottiliiketoiminnan vuonna 2000. Liiketoiminta yhtiöitettiin myöhemmin tytäryhtiö NHK dairylle. Robottilypsyn yleistyessä NHK Group ryhtyi myös suunnittelemaan lehmille pihattoja, mistä syntyi robora-liiketoiminta.

NHK Group myy Lely-lypsyrobottien lisäksi muun muassa automaattisia ruokintajärjestelmiä ja puhdistusrobotteja. Viime vuosina yhtiö on laajentanut liiketoimintaansa biolämpötuotteisiin. Se edustaa myös Gilles-kattiloita, jollaisella uudet tilat lämmitetään.

Pyhälammi kertoo, että yhtiö selvitti muitakin vaihtoehtoja lisätilojen saamiseksi.

– Vaaka kääntyi olemassa olevan tontin puoleen. Sillä on logistisesti hyvä sijainti, ja alueella on muitakin maatalousalan toimijoita.

NHK-keskus on Onni Korhosen perustama perheyritys. Yrityksen liikevaihto oli viime tammikuussa päättyneellä 12 kuukauden tilikaudella 25,4 miljoonaa euroa. HÄSA

 

Korjattu 1.9.2020 kello 15.02: NHK-Keskus on osa NHK Groupia. Jutusta sai alun perin käsityksen, että NHK-Keskus käyttäisi myös nimeä NHK Group.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic