Kanta-Häme

Niemelä taas kesäkunnossa

Hämeenlinnan Seudun Invalidit on niitä harvoja yhdistyksiä, joilla on oma kesäajan vapaa-ajanviettopaikka. Kesäkoti Niemelä sijaitsee Rengon Nevilässä, lähellä. Hieman vajaan kolmensadan jäsenen yhdistyksen kesäinen tukikohta pistettiin taas talkoilla käyttökuntoon viime viikolla.
 
– Tiedämme hyvin sen, että monella yhdistyksellä ei ole vastaavaa kiinteistöä. Sen vuoksi vuokraamme Niemelää kaikille halukkaille aina seuraavan syksyn pakkaskeleihin saakka, kesäkotitoimikunnan puheenjohtaja Ossi Kemppi kertoo.
 
Kesäkodin käyttö on yhdistyksen jäsenille ilmaista, ulkopuolisilta peritään vuokraa. Viikonloppuvuokra kokonaisuudesta on 170 euroa plus 15 euroa yöpyjältä. Kesäkodista voi vuokrata myös petivaatteet.
 
– Täällä järjestetään synttäreitä ja muita perhejuhlia, yhdistysten ja kaveriporukoiden tapahtumia, Kemppi kertoo.
 
Niemelässä on myös talonmies, joka asuu kesäajan paikan päällä.
 
Parinkymmenen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta sijaitseva kesäkoti tarjoaa muun muassa yöpymismahdollisuuden 20 henkilölle, keittiötilat astioineen, saunan, grillikatoksen sekä paljon avaraa tilaa Renkajoen töyräällä.
 
Niemelällä on pitkät perinteet, sillä se rakennettiin 1940-luvulla neljän perheen asuintaloksi. Samalla kiinteistö oli legendaarisen myllyn toimistorakennus, jossa myös mylläri asui. Nevilän myllyn talkkunajauho oli vuosikymmeniä tunnettu tuote seutukunnalla.
 
– 1969 kiinteistä siirtyi yhdistyksen haltuun verrattain edulliseen hintaan. Taloa on yritetty muutamaan kertaan vuokrata meiltä kokonaisuutena, mutta onneksi näin ei tehty, kesäkodin talkoolaisiin ja puuhamiehiin pitkään kuulunut Aarno Järvinen kertoo.
 
Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan alueella toimivaan yhdistykseen hyväksytään jäseneksi fyysisen vamman vuoksi. Yhdistykseen voi liittyä myös tukijäseneksi.
 
Yhdistys järjestää Niemelässä kesäaikana tiistain boccian pelipäiviä. Talvisin yhditsyksen toimintaan kuuluvat erilaiset kerhot ja jumppatuokiot.
 
– Aivan viime aikojen ilahduttavaan kehitykseen kuuluu se, että nuoret ovat lähteneet toimintaan aktiivisesti mukaan, Aarno Järvinen kertoo.
 
Lisätietoja yhdistyksestä ja kesäkoti Niemelästä torstaisin kello 16–18, puh. 03-682 1591, 050-912 9704.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic