Kanta-Häme

Niittypuisto on taas pysäköintialue

Hämeen Sanomien lukija ihmettelee, miten Kasarmikadulla sijaitseva hiekkakenttä on jälleen pysäköintikäytössä.

Kyseistä Kasarmikatu 25:n kohdalla olevaa Niittypuistoa käytettiin noin 20 vuoden ajan ilmaisena ja epävirallisena pysäköintialueena, kunnes pysäköinti estettiin kesällä 2013. Sulkemista perusteltiin sillä, että keskustassa oli tarjolla virallisia pysäköintipaikkoja esimerkiksi Kaivoparkissa.

Viime kesänä kaupunki vuokrasi tontin Kiinteistö oy Hämeenlinnan Kasarmikatu 23:lle. Alue merkittiin pysäköintitunnuksilla loppuvuodesta. Tonttia valvoo yksityinen pysäköintiyritys.

Vuokra-aika on 3 vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Pääosin Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kiinteistökehitys oy:n omistama kiinteistöyhtiö maksaa tontista indeksiin sidottua 972 euron vuosivuokraa. Kiinteistöyhtiö vastaa alueen kunnossapidosta.

Vuokrasopimuksesta selviää, että ennen vuokrasopimusta toimistokäytössä olevalla kiinteistöosakeyhtiöllä ei ollut riittävästi henkilöstön pysäköintitiloja eikä lainkaan vieraspaikkoja.

Alue on ollut vuokrattuna samalle kiinteistöosakeyhtiölle aiemminkin, mutta tämä sopimus päättyi jo 1994.

Tontti on yhä kaavoitettu puistoalueeksi, sillä tontille ja sen ympäristöön on suunniteltu lisärakentamista.

Kaupungin yleiskaava-arkkitehti Niklas Lähteenmäki kertoo, että alue vuokrattiin pysäköintikäyttöön, koska sen käyttö oli epämääräistä ja alue oli epäsiisti.

– Kaavamuutoksen tarpeellisuus on selvityksen alla. Aikataulu on vielä auki, sillä kaupungin voimavaroja on keskustan osalta keskitetty Asemanrantaan, Engelinrantaan ja liikekortteleihin. HÄSA

Päivän lehti

28.5.2020