fbpx
Kanta-Häme

Nokia on Hämeenlinnan seudun sijoittajien suursuosikki

Nokia on palanut piensijoittajien suosikkiyhtiöksi. Varsinkin Hämeenlinnan seudun piensijoittajat ovat kesäkuussa tankanneet salkkunsa täyteen Nokian osakkeita.

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju kertoo, että Hämeenlinnan seudun piensijoittajat ovat ostaneet Nokian osakkeita enemmän kuin kaikkia muita 20 suosituinta osaketta yhteensä.

– Jopa 38 prosenttia Hämeenlinnan seudulla asuvista piensijoittajista omistaa nyt vähintään yhden Nokian osakkeen, sanoo Oksaharju.

Nokia on Hämeenlinnan seudulla huomattavasti suositumpi sijoituskohde kuin muualla Suomessa. Koko maassa Nordnetiä käyttävistä piensijoittajista 27 prosenttia omistaa Nokian osakkeita.

Nokian tankkaaminen vain korostuu, koska piensijoittajat ovat siirtyneet muissa osakkeissa tukevasti “myyntilaidalle”. Hämeenlinnan piensijoittajat ovat myyneet muita Helsingin pörssin osakkeita nettomääräisesti 3,5 miljoonalla eurolla.

Oksaharju sanoo, että osakkeiden muuttaminen käteiseksi rahaksi kuvaa yleistä ilmapiiriä, jonka mukaan on tulossa “kesädipis”. Sillä tarkoitetaan epävarmaa ja odottavaa kesätunnelmaa, mikä merkitsee tasaista kurssilaskua. Päätöksiä siirretään syksyyn.

– Ilman Nokiaa myyntiaalto olisi dramaattinen suhteessa alueen salkkujen yhteenlaskettuun 47,7 miljoonan euron markkina-arvoon, Oksaharju sanoo.

Hämeenlinnan seudun piensijoittajat ovat yksin kesäkuussa lisänneet Nokia-omistustaan nettomääräisesti 4,2 miljoonalla eurolla. Harvat ovat myyneet Nokia-osakkeitaan. Alueen piensijoittajista, jotka ovat käyneet kauppaa Nokian osakkeilla, 92 prosenttia on kasvattanut omistustaan.

Osakestrategi Oksaharju uskoo, että piensijoittajat ostavat Nokian osakkeita, koska yhtiön osinkotuotto on kohonnut jo yli 5 prosentin ja he uskovat yhtiön kasvumahdollisuuksiin. Osinkotuottoa kasvattaa se, että Alcatel-Lucent -kauppa on laskenut yhtiön osakekurssi.

– Nokian ostokiima leimahti alueella välittömästi, kun osakekurssin lasku nosti yhtiön osinko-osakkeiden raskaaseen sarjaan uuden sijoituksen osinkotuotolla mitattuna.

Suursijoittajat eivät näytä uskovan kaupan onnistumiseen.

– Yhdistymisestä tiedottamisen jälkeen Nokian osakekurssi on laskenut kolmanneksella, koska osa sijoittajista kokee hankkeessa riskit päällimmäisinä ja uskoo mahdollisuuksiin vasta ne nähtyään, Oksaharju arvioi.

Oksaharju ei tuomitse Nokian osakkeiden ostamista huonoksi kaupaksi. Hänen mielestään yhtiö on vihdoin luomassa jotakin uutta. Vielä muutama vuosi sitten se yritti vain tavoittaa kilpailijoitaan.

– Kaikkiaan Nokian ostaminen on peliliikkeenä poikkeuksellisen kylmähermoinen ja keskimääräistä järkevämpi sijoitus kohtuuriskillä.

– Istumalihaksia tarvitaan, mutta kolmen vuoden tähtäimellä Nokian suurten yritysjärjestelyiden tulokset ovat nähtävissä. Nykyhinnalla sijoittaja ei maksa maltaita kasvuodotuksista, Oksaharju sanoo.

Nokia oli piensijoittajien suosikkiosake, kun yhtiö nousi matkapuhelinalan huipulle. Markkinaosuuden ja tuloksen putoaminen painoivat kiinnostuksen pohjalukemiin. Nokian osakkeen sai halvimmillaan 1,6 eurolla kesäkuussa 2012. HäSa

Menot