Kanta-Häme

Nollasopimuksia vastaan, nimi alle!

Nollatyösopimuksia kieltävä kansalaisaloite oli saanut lauantaiaamuun mennessä 24 181 kannattajaa.

Puoleenpäivään mennessä nimiä oli kerätty ainakin kuusi lisää. Nämä Piia Nylund hankki torilla järjestetyn SAK:n vaalitapahtuman yhteydessä.

Operaatio Vakiduuni -kampanja on ollut käynnissä siitä lähtien, kun kansalaisaloite nollatyösopimuksia vastaan perustettiin tammikuussa. Nylund on hankkinut kannattajia työpaikallaan Milectriassa sekä yleisötapahtumissa.

Toistaiseksi mukaan ovat Nylundin lähteneet myös muutamat suuret metallialan työnantajat, kuten SSAB, Patria ja Konecranes, ovat antaneet kampanjalle kannatusta niin, että yrityksissä kerätään nimiä lakialoitteelle.

– Tämä on vuokratyöfirmoja vastaan, koska ne käyttävät nollatyösopimuksia. Nuoria ei saa kyykyttää työpaikoilla, tervakoskelainen Nylund kertoo.

– Teollisuudessa ei ole tällä hetkellä nollasopimuksia, mutta tällä päästään hyvin kiinni ennaltaehkäisemällä ongelma, hän kertoo.

Puolet muualta kuin netistä

Janakkalassa sosialidemokraattien kunnanvaltuutettuna istuva Nylund on yksi monista, jotka keräävät nimiä kansalaisaloitteelle.

Vajaat 12 000 eli noin puolet kerätyistä nimistä on saatu muuta kautta kuin verkkopalvelusta.

– Vastaanotto on ollut torilla hyvä. Näistä on ollut niin paljon julkisuudessa, ettei nollasopimuksia tarvitse kenellekään selittää, Nylund kertoo.

Kansalaisaloite vaatii 50 000 kannattajaa, ennen kuin aloite otetaan eduskunnan käsittelyyn. Tällä hetkellä kasassa on siis hieman alle puolet, ja aikaa on heinäkuun puoliväliin saakka.

Lauantaina torilla vieraillut Aino Hirvijoki oli yksi, joka liittyi lakialoitteen kannattajien joukkoon.

– Työhaluisille ihmisille pitää tehdä sopimukset, joilla he voivat tehdä riittävästi töitä, Hirvijoki sanoo.

Hän on myös itse työskennellyt nollatyösopimuksilla, mutta hän ei enää suostu niihin.

– Olen valmis tekemään kunnolla töitä, mutta kunnon ehdoilla. Ei se ole mikään sopimus, että sovitaan jostain sellaisesta, mitä ei ole, Hirvijoki tiivistää. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic