Kanta-Häme

Nopat menevät parempiin suihin

Herkullinen. Sana kuvaa hyvin kesän lasten taidefestivaali Hippaloita.

Herkullinen on teema: pelit ja leikit. Herkullisia ovat nopan näköiset Hippaloiden suklaaleivokset. Herkullinen on ohjelmisto.

– Meillä ei ole pitkään aikaan ollut näin kansainvälistä ohjelmistoa, kehaisee Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin johtaja Noora Herranen.

Kiitos kuuluu Hippaloiden päätuottaja Anni Hiekkalalle, joka on pannut verkkoja vesille ja kalastanut paljon kansainvälisiä nimiä ohjelmistoon.

Pää- ja kantaesityksenä nähdään Kallo Collectiven kloveneria Caterpillars. Fantasiaesitys kuljettaa katsojat hulluttelevaan unimaailmaan. Kyse on ranskalais-uusiseelantilais- ja suomalaisproduktiosta, jonka ohjaa klovni Thomas Monckton.

Hänet tunnetaan viimekesäisestä Pianist-esityksestään.

Ohjelmistossa on myös tanskalainen Madam Bachin Wind, jossa ihmetellään elämän suuria kysymyksiä. Englantilainen The Chipotas-ryhmä taas yhdistelee katusirkusesityksessä klovneriaa, jongleerausta, musiikkia ja tanssia.

Työpajoja moneen makuun

Tänä vuonna tarjolla on myös 11 eri työpajaa, joista osa on maksuttomia ja osa maksullisia.

Tuottaja Ann-Marie Fagerström kertoo, että työpajoissa pääsee erilaisiin maailmoihin, joita yhdistää pelit ja leikit -teema.

Työpajoissa on pyritty monipuolisuuteen. Tarjolla on niin musiikki-, sanataide-, nukketeatteri-, rakentelu- kuin lautapelityöpajoja.

– Uskoisin, että jokainen perhe löytää hyvän sisällön.

Hippo-lavalle tänä vuonna astuu melko tuore orkesteri Mutaveijarit, joista Hippaloiden tuottajat ennustavat tulevaisuuden kovaa lastenmusiikkikokoonpanoa.

Hippalot julkisti ohjelmistonsa tiistaina. Festivaali keskittyy Verkatehtaan alueelle. (HäSa)

Mainos