Kanta-Häme Riihimäki

Nordea lähtee Riihimäeltä lokakuussa - lähin konttori Hyvinkäällä

Lähimmät konttorit ovat Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa.

Nordean asiakkaat joutuvat marraskuusta lähtien lähtemään Hyvinkäälle, kun tarvitsevat vain konttorissa saatavia palveluja. Atomissa toimiva pankin konttori suljetaan lokakuun lopussa.

– Jatkossa osa asiakkaista lähtee asioimaan Hyvinkään ja osa Hämeenlinnan konttoreihin. Tosin tarve asiakaskäynteihin on hyvin vähäistä, sillä pankki palvelee ympäri vuorokauden verkossa. Lainahakemukset lähetetään ja neuvottelutkin käydään jo valtaosin videotapaamisina, kertoo Nordean Uudenmaan toimipaikan johtaja Pia Taittonen.

Konttoriverkoston supistaminen johtuu yhteiskunnan digitalisaatiosta, joka mahdollistaa vaivattoman pankkiasioinnin mobiililta, tabletista tai tietokoneelta missä ja milloin vain. Tarve henkilökohtaiseen käyntiin vähenee edelleen, kun lähiaikoina sähköisen allekirjoituksen käyttöönotto mahdollistaa myös kiinteistöjen kiinnitykset ja asunto-osakkeiden panttaukset verkossa.

Konttorin sulkeminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä. Pia Taittonen kertoo, että henkilöstö sijoittuu muihin konttoreihin lähinnä Hyvinkäälle ja muualle pääradan varteen. Riihimäen konttorissa työskentelee kuusi pankkitoimihenkilöä.

Nordean Riihimäen konttorirakennus jäi muutama vuosi sitten käytöstä, kun pankki muutti keskustasta Kauppakeskus Atomiin. Vanha Keskuskadun konttorirakennus on nyt purettu ja tilalle nousee asuinkerrostalo.

Riihimäen konttori on palvellut myös Hausjärven ja Lopen asiakkaita. Hausjärven Oitin konttori lakkautettiin jo vuonna 2009 ja Lopen konttori viisi vuotta sitten.

Nordea on viime vuosina sulkenut konttoreitaan koko maassa.

Tänä vuonna suljettujen joukossa on Etelä-Suomen isojen kaupunkien sivukonttoreita esimerkiksi Tampereen Tammelassa ja Turussa. Ylöjärveltä, Lempäälästä, Akaasta, Pirkkalasta palvelut on keskitetty Tampereelle.

Syyskuun lopussa sulkeutuvat Mäntsälän, Sipoon ja Loviisan konttorit. HäSa