Kanta-Häme

Nordea lähtee Turengista

Nordea sulkee Turengin konttorin ensi keväänä, arviolta maaliskuussa. Samaan aikaan se lopettaa käteispalvelujen tarjoamisen Forssan konttorissa.

Turengin konttori on Nordean viimeinen maalaiskonttori. Pankille jää maakunnassa toimipaikkoja vain kaupunkeihin.

Nordean Etelä-Hämeen aluejohtaja Leena Roiha selittää muutosta asiakkaiden käyttäytymisellä. Konttoreiden kassapalveluja käytetään erittäin vähän. Vain noin kaksi prosenttia asiakkaista nostaa niistä käteistä tai tallettaa niissä rahaa.

– Panostamme toiminnassamme palveluihin, joita asiakkaat suosivat ja siirrymme paikkoihin, joissa asiakkaat liikkuvat.

Automatia tuo lähiaikoina talletusautomaatit myös Turenkiin ja Forssaan. Automaateilla omalle tilille saa setelit ja kolikot.

Suomalaisista 94 prosenttia käyttää internetiä. 87 prosenttia maksaa laskut verkkopankissa. 76 prosenttia maksaa tavallisesti ostokset jollakin maksukortilla. Monet iäkkäät ihmiset eivät kuitenkaan uskalla tai osaa käyttää kortteja. He nostavat edelleen käteistä rahaa pankkien konttoreista.

– Asiakkaille, jotka pelkäävät nostaa rahaa ”seinästä”, kaupan kassa on hyvä vaihtoehto, Roiha sanoo.

Palveluja…rajoitetaan

Nordean korttiasiakkaat voivat nostaa Turengissa käteistä rahaa K-Supermarketista, Tokmannista ja R-kioskista. Forssassa käteistä saa kolmen kaupasta ja R-kioskista. Rahaa voi tilata myös postitse, jolloin sen saa nostettua Postin toimipaikasta tai asiamiespostista.

Nordea on rajusti viime vuosina keskittänyt palvelujaan ja lakkauttanut konttoreita. Muutkin pankit ovat ryhtyneet suosimaan konttoreita, joissa ei ole kassapalveluja eli ei käsitellä lainkaan käteistä rahaa. Palvelupisteiden käteinen raha on pankeille riski ja sen käsittely on kallista.

Nordealla on tällä hetkellä Suomessa noin 200 konttoria, jotka toimivat noin 150 paikkakunnalla.

Nordea siirtää Turengin konttorin henkilöstön Hämeenlinnaan tai alueen muihin konttoreihin. Janakkalan Osuuspankilla ja Lammin Säästöpankilla on edelleen konttorit Turengissa. (HäSa)

Menot