Kanta-Häme

Nouseeko Linnankasarmille uusi asuintalo?

Patria-Rakennus oy julkaisi alkuviikosta ilmoituksen, jolla se hakee asukkaita Linnankasarmille Asunto Oy Hämeenlinnan Kuvernööriin.

Mihin asuinrakennus tulee, toimitusjohtaja Kari Salminen?

– Kun Tampereentieltä noustaan Museo Militariaan, heti autokatosten jälkeen on tyhjä tontti. Osoite on Vanhankaupunginkatu 3.

Mainoksessa kutsutte suunnittelemaan ”oman persoonallisen asunnon”.

– Kun paikka on uniikki, ajateltiin kääntää asia niin päin, että etsittäisiin ensin kiinnostuneet ihmiset ja sitten arkkitehti suunnittelisi asunnot heidän halujensa mukaan. Tietysti rakennusoikeus ja julkisivumääräykset asettavat omat rajoitteensa.

Millainen talosta tulee?

– 600 neliötä kahteen kerrokseen eli se ei kauhean iso ole. Luhtitaloa siihen on ajateltu. Se on virallisesti niin kutsuttu pienkerrostalo. Kaksi asuntoa saa olla päällekkäin ja siihen saa myös 2-kerroksisia asuntoja.

Entä aikataulu?

– Ajatus on, että talven aikana saataisiin paketti kasaan ja keväällä lähdettäisiin rakentamaan. Menee varmasti vuoden 2018 alkupuolelle, kun se valmistuu.

Kuinka ilmoitukseen on reagoitu?

– Yhteydenottoja on tullut lukuisia. Tontti on ollut meillä pari vuotta, ja siinä on ollut kaksi kolme kiinnostunutta aikaisemminkin, mutta ilmoitus poiki parissa päivässä ainakin kahdeksan yhteydenottoa.

Oletko iloisesti yllättynyt?

– Olen hiukan yllättynyt. Siitähän ei ihan halpaa asumista tule, koska jo tontti oli kallis, ja tietysti siitä tehdään teknisesti korkeatasoinen rakennus.

Etelä-Hämeen Rakennus oy rakensi 2011 Linnankasarmille kolmen asunnon rivitalon. Muut alueen olemassa olevat rakennukset ovat Kruunuasunnot oy:n omistuksessa.

Kruunuasunnot oy:n aluepäällikkö Ari Paajanen, vieläkö alueelle tulee lisää uusia asuntoja?

– Ainoa mitä me siellä enää rakennamme on Panssarisoittokunnalla vuokralla ollut talo. Vanhankaupunginkatu 11 on parhaillaan perusparannuksessa, joka valmistuu tammikuussa. Siihen tulee kahdeksan vuokra-asuntoa.

Korjaus: 26.9. klo 18.20: Lisätty toiseksi viimeisen kysymyksen vastaukseen sana ”Muut”: Muut alueen olemassa olevat rakennukset ovat Kruunuasunnot oy:n omistuksessa. Kruunuasunnot ei omista vuonna 2011 rakennettua rivitaloyhtiötä.