Kanta-Häme

Numeroista syntyi taidetta

Hämeenlinnan pääkirjastossa ja sen aulassa on koko lokakuun ajan tarjolla näyttelyitä, musiikkia ja esitelmiä. Niitä tarjoavat Hämeenlinnan seudun taideyhdistyksen jäsenjärjestöt.

Kulttuurikuu 65 -tempaus juhlistaa yhdistyksen 65-vuotista toimintaa. Hämeenlinnan seudun taideyhdistys on vuodesta 1948 koonnut yhteen eri alojen taiteentekijöitä Hämeenlinnassa.

Mukana ovat muun muassa Kanta-Hämeen Lausujat, Hämeenlinnan mieskuoro ja naiskuoro Laulu-Siukut, Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 sekä Hämeenlinnan taiteilijaseura.

– Olemme tällainen sateenvarjoyhdistys. Tapahtuma muistuttaa mukavasti siitä, että yhdessä tekeminen on hauskaa, puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen sanoo.

Näyttely leikittelee …numeroilla

Kulttuurikuu 65:n ensimmäinen yhteinen tempaus oli näyttelyiden pystyttäminen Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulaan.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Pirjo Heino ehdotuksesta näyttelyssä leikitellään numeroilla 6 ja 5.

Mukana on kuusi Taiteilijaseuran ja viisi Kameraseuran jäsentä.

Avajaisissa katsojia ihmetytti ja pysäytti muun muassa teos, joka muodostui 65 veneestä. Ne oli taiteltu sanomalehtipaperista.

Kirjaston yläaulan vitriineihin on koottu muistoja ja valokuvia Hämeenlinnan kulttuurista 65 vuoden ajalta. Lisäksi jäsenyhdistykset esittelevät vitriineissä toimintaansa ja taustaansa.

– Olemme tyytyväisiä, kun saimme tapahtuman pystyyn. Kun kulttuuri voi hyvin, koko yhteiskunta voi hyvin, Heikki Kilpeläinen kiittelee.

Joka viikko esitelmä …tai konsertti

Joka viikko joku jäsenyhdistyksistä esittäytyy omassa ohjelmatuokiossaan. Sarjan aloittaa Hämeenlinnan naiskuoro Laulu-Siukut.

Kuoro pitää kirjastossa avoimet harjoitukset torstaina 3.10. kello 18 ja esittelee samalla naiskuoro-ohjelmistoa ja osaamistaan.

Seuraavalla viikolla 10.10. Kanta-Hämeen Lausujat esittävät otteita uudesta runo-ohjelmastaan Vuodenkierto. Mukana ovat myös Härkätien Kamarimuusikot.

Kuukauden mittaan on luvassa vielä mm. Mieskuoron ja sen senioreiden konsertti, Lautsian Kartanoteatterin tapahtumaesittely sekä pari kirjailijailtaa.

Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 tarjoaa tietoa elämäkertakirjoittamisesta torstaina 24.10. otsikolla Elämä kansissa – tee elämästäsi kirja.

Kulttuurikuu päättyy 3.11. Raatihuoneessa pidettävään Katupeili-juhlaan, jossa jaetaan mm. kulttuuristipendit Taideyhdistyksen juhlarahastosta. (HäSa)

Taidenäyttely 65 Hämeenlinnan pääkirjastossa 3.11. saakka.