Kanta-Häme

Nummen ja Jukolan päiväkodit kiireellisyyslistan kärjessä

Hämeenlinnan päiväkotien kiireellisimmät korjaustarpeet löytyvät kantakaupungin länsipuolelta. Sekä Jukolan päiväkodin että Nummen päiväkodin tilat korvaavan Kanta-Voutilan peruskorjausten suunnittelu on käynnissä.

– Nummi ja Jukola ovat akuuteimpia tilojen kunnon vuoksi. Ne molemmat ovat myös investointisuunnitelmissamme, kertoo tilaajapäällikkö Antti Karrimaa lasten, nuorten ja elämänlaadun tilaajayksiköstä.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) muistutti tiistain (27.8.) Hämeen Sanomissa, että kaupungin koulujen tilatarpeiden yhteydessä pitää tarkastella myös päivähoidon akuutteja tilatarpeita.

Kaupunki on jo viime vuonna tehnyt päätöksen siitä, että Nummen päiväkodin tiloista luovutaan, kunhan Voutilakeskuksessa sijaitsevan Kanta-Voutilan entisten vanhainkotitilojen peruskorjaus on saatu tehdyksi. Hankkeelle on varattu jo kuluvan vuoden budjettiin 1,7 miljoonaa euroa.

– Peruskorjauksen suunnittelutyö on kiivaassa käynnissä. Toivottavasti aika riittää, kertoo Karrimaa.

Kanta-Voutilassa toimii jo nyt yksi Nummen varhaiskasvatuskeskuksen esiopetusryhmä. Peruskorjauksen jälkeen tiloja voisi olla yhteensä 8–12 ryhmälle. Nykyisellään Nummen päiväkodilla on yhteensä kuusi lapsiryhmää.

Uusi asuinalue tarvitsee päiväkotia

Jukolan päiväkodin osalta parhaillaan tehdään selvityksiä muun muassa peruskorjausasteesta. Investointisuunnitelmassa hanke on ensi vuoden kohdalla ja alustavasti siihen on arvioitu tarvittavan noin 2 miljoonaa euroa. Päiväkodissa on ollut muun muassa sisäilmaongelmia.

Antti Karrimaa ennakoi myös, että kaupunginhallituksen toivomaan koulutilojen kokonaistarkasteluun ollaan kytkemättä myös selvitys siitä, löytyisikö Kaurialan päiväkodin Torikadun kahdelle ryhmälle korvaavia tiloja muualta. Mitään hirveää kiirettä asialla ei kuitenkaan ole.

Kokonaan uusia päiväkotitiloja tarvittaneen lähivuosina ainakin Käikälän alueella, jossa viimeistään Äikäälän uuden asuntoalueen rakentuminen lisää päivähoitoikäisten määrää. Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä avoinna, rakentaako uuden päiväkodin kaupunki, vai löytyisikö sen toteuttajaksi esimerkiksi jokin yksityinen taho.

Kaupungin investointihankkeiden listalta löytyy myös Ahveniston päiväkodin liki miljoonan euron remontti, jota on alustavasti suunniteltu vuodeksi 2017. (HäSa)

Päivän lehti

27.5.2020