Kanta-Häme

Nummen kylätalo sai peruskivensä

Nummen koulu ja nuorisokeskus purettiin homeen takia vuonna 2015, mutta Kylätie ei ole ollut enää pitkään aikaan hiljainen.

Uuden palvelukeskuksen maansiirtotyöt aloitettiin viime keväänä, ja nyt tontilla ovat jo perustukset ja pilarit paikoillaan.

Keskiviikkona järjestetyssä peruskiven muuraustilaisuudessa puheet ja musiikki sekoittuivat sorarekkojen ja betonimyllyjen jylyyn.

Tällä hetkellä Ahveniston koulussa opiskelevat Emma ja Sofia Teppo osallistuivat juhlaan Nummen palvelukeskuksen tulevina käyttäjinä. Lapioidessaan sementtiä lieriön päälle he toivoivat uudelta koulultaan yhteen ääneen yhtä asiaa.

– Hyvää sisäilmaa!

Sisarukset eivät ole itse saaneet homeesta ”ainakaan pahoja” oireita ja he uskovat, että aika ennen palvelukeskuksen valmistumista menee nopeasti.

Tuleva avoin oppimisympäristö ei saa nykyistä 6-luokkalaista ainakaan vielä repeämään liitoksistaan.

– Varmaan koulusta tulee ihan kiva, kun siihen tottuu, sanoo Sofia.

Muuraustilaisuudessa pidetyissä puheissa kaupungin edustajat korostivat palvelukeskuksen ainutlaatuisuutta niin toiminnallisesti, rakennusteknisesti kuin rahoitusratkaisullisestikin. Vastaavat kokonaisuudet ovat Suomessa toistaiseksi harvinaisia.

Rehtori Kati Hirvonen sanoi, että uudet tilat sekä haastavat että pakottavat koulun uudenlaiseen vuorovaikutukseen.

– Me olemme arkisin palvelukeskuksen suurin käyttäjäryhmä, mutta toivottavasti alueen asukkaat vauvasta vaariin ottavat sen omakseen 24/7-periaatteella. HÄSA