Kanta-Häme

Nummen päiväkoti muuttaa pian Kanta-Voutilaan

Sisäilmaongelmista kärsinyt Nummen päiväkoti on tullut tiensä päähän. Toiminta rakennuksessa loppuu pian, mahdollisesti jo tämän kuukauden aikana.

Tähän lopputulokseen tuli Hämeenlinnan kaupungin sisäilmatyöryhmä, joka suositteli elokuun lopulla päiväkotirakennuksesta luopumista.

– Perusteluna luopumiskehotukselle on, että tehdyistä korjaustoimenpiteistä huolimatta henkilökunnan ja lasten oireilu jatkuu ja oireet viittaavat sisäilmaongelmiin, kertoo lasten ja nuorten palveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Muutoksia ei tarvita

Korvaavat tilat sijaitsevat Kanta-Voutilassa, joka on aiemmin toiminut vanhainkotina. Tällä hetkellä rakennus on tyhjillään ja käyttövalmis parissa viikossa.

– Siellä on tehty peruskorjauksen suunnittelua varten muutamia reikiä lattioihin ja kattoon. Tilapalvelut on ilmoittanut, että he paikkaavat reiät ja siivoavat talon kahdessa viikossa. Siivous on jo alkanut, Karrimaa kertoo.

Hänen mukaansa kiinteistö sopii päiväkodin käyttöön sellaisenaan. Tilamuutoksia sinne ei siis tarvita.

– Riittää, että päiväkotikalusto kannetaan sisälle. Palvelutuotanto suunnittelee muuton käytännön järjestelyt.

Periaatteessa päiväkoti voi siis aloittaa uusissa tiloissa jo tässä kuussa?

– Tilojen puolesta se onnistuu heti, kun löydämme sopivan kohdan, jossa muutto voidaan tehdä, Karrimaa sanoo.

Lisääkin mahtuisi

Nummen päiväkodissa toimii tällä hetkellä viisi ryhmää, joissa on yhteensä 80 lasta ja parisenkymmentä aikuista. Karrimaan mukaan sata henkeä mahtuu Kanta-Voutilaan helposti.

– Siellähän on tilaa ihan valtavasti! Todennäköisesti kaikkea ei edes tarvita tälle porukalle. Mutta katsotaan nyt tuotannon kanssa, mitkä tilat sieltä otetaan.

Karrimaan mukaan näyttää kuitenkin todennäköiseltä, että koko rakennus laitetaan sellaiseen kuntoon, että tilat ovat tarvittaessa käyttövalmiina. Aiemmin on kaavailtu, että päiväkotipaikkoja olisi mahdollista lisätä myöhemmin vielä noin 40:llä.

Kanta-Voutilassa toimi parina viime vuonna Nummen päiväkodin esiopetusryhmä. Nyttemmin se on kuitenkin siirretty Luolajan koululle.

– Ja siellä se säilyykin. Se ei kuulu tähän siirtoon, Karrimaa sanoo.

Hämeenlinnan kaupunki järjestää Nummen päiväkodin muuttoon liittyen tiedotustilaisuuden päiväkotilasten vanhemmille torstaina 5. syyskuuta klo 18 Nummen päiväkodilla. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020