Kanta-Häme Hämeenlinna

Nummen R-kioski suljetaan – Samalla loppuvat asiamiespostin palvelut kantakaupungin länsilaidalta

Nummen R-kioski ja asiamiesposti palvelee vielä vajaan kuukauden.
Kauppiasyrittäjä Jenna Puolakka myöntää, että R-kioskin tilat ovat vanhat ja kuluneet, mutta mielellään hän olisi jatkanut sen kauppiaana pitempäänkin. Kuva: Pekka Rautiainen
Kauppiasyrittäjä Jenna Puolakka myöntää, että R-kioskin tilat ovat vanhat ja kuluneet, mutta mielellään hän olisi jatkanut sen kauppiaana pitempäänkin. Kuva: Pekka Rautiainen

Nummen ja Jukolan alueen asiamiespostin toiminta loppuu samalla, kun Nummen R-kioski sulkee ovensa. R-kioski oy ilmoittaa, että kioskin viimeinen aukiolopäivä on 8. maaliskuuta.

Kioskin kauppiasyrittäjänä parin vuoden ajan toiminut Jenna Puolakka kertoo olevansa asiakkaidensa puolesta erityisen pahoillaan ja lupaa palvella heitä täysin sydämin viimeiseen aukiolopäivään asti.

– Asiamiespostina tämä on ollut tosi vilkas. Olemme olleet ison alueen asiamiesposti. Meille on ilmoitettu, että alue yhdistetään 13100-alueeseen, Puolakka kertoo.

Keskustan eli 13100-alueen asiamiesposti toimii Hämeensaaren Citymarketissa.

Lähimmät R-kioskeissa toimivat asiamiespostit löytyvät tämän jälkeen Kaurialasta ja Ojoisilta, joissa Puolakka on niin ikään kauppiasyrittäjänä yhdessä perheenjäsentensä kanssa.

Lähimmät pakettiautomaatit löytyvät K-market Sammosta ja S-market Jukolasta, joista jälkimmäiseen Posti aikoo lisätä automaatin laatikkokapasiteettia.

– Meille tieto R-kioskin sulkemisesta tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Näin nopealla aikataululla ei ole ollut edes mahdollista kartoittaa asiamiespostille uutta paikkaa, kertoo Postin aluepäällikkö Timo Niittymäki.

Nummen R-kioski on paikallisille tärkeää lähipalvelua, jonka säilyttämiseksi kerätään nimiä vetoomukseen.

Liiketila kaipaa remonttia

Liikehuoneiston omistava R-kioski oy kertoo sulkemisen syyksi liiketilan huonon kunnon sekä mittavan remontin tarpeen.

– Olemme tämä pohtineet ja miettineet. Kiinteistöön pitää tehdä niin isoja korjaustoimenpiteitä, ettei R-kioski voi siinä toimia ainakaan ennen kuin korjaukset on tehty, kertoo R-kioski oy:n aluepäällikkö Leena Kotti.

Kiinteistö oy Nummen Ostoskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Hyytiäinen kertoo, että hallituksella on vielä tämän kuun puolella kokous, jossa tilannetta arvioidaan. Mitään välittömiä remonttisuunnitelmia ei kuitenkaan ole, eikä päätöksiä ole tehty.

Hyytiäisen mukaan jo 20 vuotta sitten on osakkaiden kesken sovittu, että jokainen hoitaa oman liikehuoneistonsa tarvitsemat remontit. Näin on osa tehnytkin.

– Koko taloon tarvittaisiin perusteellisempaa remonttia, mutta koska talolla ei välttämättä ole enää vuosia hirveästi vuosia jäljellä, sellaista ei kannata tehdä, Hyytiäinen kertoo.

Hänen mukaansa kiinteistöosakeyhtiön pidemmän aikavälin suunnitelma on purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uutta.

– Olemme odottavalla kannalla sen suhteen, millaisia tiloja alueella kaivataan. Jos liiketiloille ei ole kysyntää, ei niitä kannata rakentaakaan, Hyytiäinen sanoo.

Hänkin harmittelee erityisesti postipalvelujen lähtöä alueelta.

R-kioskilla ja sen naapurissa toimivassa Heiman´s Pizza & Kebabissa kerätään asiakkaiden toivomuksesta nimiadressia R-kioskin ja postipalveluiden säilymisen puolesta. HäSa

Lue myös:

Jukolan liiketalo tyhjenee nopeasti – ”Historia toistaa itseään: S-market tulee ja me menemme” (10.1.2020)

Asiamiespostin lopettaessa Hauholle jää vain pakettiautomaatti (9.10.2019)

 

Päivän lehti

26.2.2020