Kanta-Häme Hämeenlinna

Nummen yhtenäiskoulun muutossuunnitelmat viittä vaille valmiit, lasiseinien pystytys voi venyä syksylle

Rakennusaikaisesta havainnekuvasta käy ilmi, että Nummen yhtenäiskoulussa on kiinteitä seiniä vähän. Tilojen väleissä on seinäkkeitä ja verhoja, mutta nyt osa niistä halutaan korvata ääntä eristävin rakenteellisin ratkaisuin. Kuva: Linja Arkkitehdit
Rakennusaikaisesta havainnekuvasta käy ilmi, että Nummen yhtenäiskoulussa on kiinteitä seiniä vähän. Tilojen väleissä on seinäkkeitä ja verhoja, mutta nyt osa niistä halutaan korvata ääntä eristävillä lasiseinillä. Kuva: Linja Arkkitehdit

Nummen yhtenäiskoulun ääneneristämissuunnitelma on alustavasti hyväksytty, sanoo Hämeenlinnan kaupungin kiinteistöpäällikkö Petri Ylämurto. Suunnitelma on nyt arkkitehtien työn alla, ja sen pitäisi valmistua lopullisesti seuraavan kahden viikon aikana. Alkuvuoden ajan hiottua suunnitelmaa ovat Ylämurron mukaan viivästyttäneet muun muassa lausuntokierrokset.

– Suunnitelma on kiertänyt pelastusviranomaisilla, aikaa ovat vieneet lähinnä poistumistiekysymykset, Ylämurto sanoo.

Tarkempia kustannuksia tai aikataulua ei ole vielä tiedossa, sillä tarjouspyynnöt urakoitsijoille lähetetään vasta suunnitelmien valmistumisen jälkeen.

Koulunkäynnin alkamiseen yhtenäiskoulun tiloissa muutostyöt eivät missään tilanteessa vaikuta. Jos työt venähtävät kesän yli, niitä jatketaan joko syyslomalla tai mahdollisesti koulunkäynnin ohessa.

Kaikkia tiloja ei eristetä

Avo-opiskelutilojen melua eristetään näillä näkymin lasisilla väliseinillä, joten talon kantaviin rakenteisiin ei kosketa. Ylämurron mukaan eristykset toteutetaan käyttäjien toivomuksien mukaan. Kaikkia avotiloja ei olla hänen mukaansa eristämässä.

Nummen yhtenäiskoulun avoimen oppimisympäristön muutostöihin päätettiin ryhtyä sen jälkeen, kun opettajat ja oppilaiden huoltajat nostivat meluisat työskentelyolosuhteet esille.

Ääneneristämiseen on aiemmin suunniteltu väliseinien lisäksi akustisia verhoja, mutta kaupungin kuulemien asiantuntijoiden mielestä verhot eivät eristä tarpeeksi ääntä.

Vuonna 2018 avattu 900 oppilaan yhtenäiskoulu sijaitsee monitoimikeskuksessa, jossa toimivat myös kirjasto, neuvola, nuorisopalvelutoiminta ja liikuntasali. HÄSA

Lue myösTuohtunut äiti Nummen yhtenäiskoulun avoimesta oppimisympäristöstä: ”Kokeilu, johon lapsi on joutunut tahtomattaan” (8.12.2019)

Lue myös: Nummen yhtenäiskoulun ääneneristys alkaa vasta kesällä – Pelkillä verhoilla eristämisestä on luovuttu (19.2.2020)

Päivän lehti

12.7.2020