Kanta-Häme Hämeenlinna

Nuoret hämeenlinnalaisyrittäjät hakivat oppia suomalaisilta huippujohtajilta

Hämeenlinnalaiset Aatu Veikkola ja Otto Rantanen pääsivät pomojen matkaan.
Aatu Veikkola vietti päivänsä OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen kanssa. Kuva: Nuori Yrittäjyys ry
Aatu Veikkola vietti päivänsä OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen kanssa. Kuva: Nuori Yrittäjyys ry

Palkitun AVOT Ny yrityksen perustajat, hämeenlinnalaiset Aatu Veikkola ja Otto Rantanen saivat viime viikolla oppia kahdelta suomalaiselta huippujohtajalta.

AVOT Ny:n yrittäjien bisnesidea syntyi aikoinaan kaupan kassajonossa. Nummen yhtenäiskoulussa opiskelleet Veikkola, Rantanen ja Veeti Hiltunen auttoivat Hämeensaaren Citymarketin asiakkaita pakkaamaan ostoksiaan viime vuoden marraskuussa.

Tämän vuoden kesällä nuorten yritys voitti sijoitusyhtiö Taalerin järjestämän kilpailun Suomi Areenassa Porissa.

Oppia suuren organisaation toiminnasta

Veikkola ja Rantanen osallistuivat lokakuun lopussa järjestettyyn Job Shadow -päivään. Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämän teemapäivän ideana seurata varjossa huippuyritysten johtajien päivää pääkaupunkiseudulla.

Veikkola vietti päivänsä seuraten OAJ:n puheenjohtajaa Olli Luukkaista ja Rantanen Slushin toimitusjohtajaa Andreas Saarta.

Luukkaisen työparina toiminut Aatu Veikkola oli mukana palavereissa ja sopimusneuvotteluissa OAJ:hin ja sen alajärjestöihin liittyen. Saaren parina ollut Otto Rantanen oli työpäivänsä aikana mukana monissa Slushiin liittyvissä kokouksissa ja tapaamisissa.

Minulle tärkein oppi päivässä oli nähdä suuren organisaation toimintaa ja sitä, kuinka paljon erilaisia ihmisiä siellä on töissä, Veikkola kertoo.

– Myös se, että tietää mitä ammattiliittoon liittyy helpottaa ymmärtää yhteiskunnallista keskustelua ja, että mistä siinä kaikessa on kyse, Veikkola lisää.

Teemapäivään osallistui 50 nuorta ja eri alojen johtajaa, mukaan lukien Helsingin apulaispormestari, Nordic Business Forumin sekä isojen pankkien ja vakuutusyhtiöiden johtajia.

Ny-yritysten taustalla vaikuttava Nuori Yrittäjyys ry on suomalainen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa yrittäjyyteen ja oma-aloitteisuuteen kannustavia opinto-ohjelmia 7–29-vuotiaille nuorille. HÄSA