Kanta-Häme

Nuoret ja vanhat rattijuopot kärysivät epäonnenpäivänä

Epäonnenpäivänä pidetty perjantai ja 13. päivä tiesi monelle paikalliselle rattijuopolle käryä ja ajokortin menettämistä. Epäiltyjen ikähaitari oli poikkeuksellisen laaja.

Päivän ensimmäinen rattijuoppo löytyi aamupäivän puolella, kun noin 30-vuotias mies ajoi autonsa liikkuvan poliisin ratsiaan Iittalan Iittalantiellä. Mies puhkui alkometriin 0,7 promillen lukemat. Ajokorttia häneltä ei voitu ottaa enää pois, sillä hän oli menettänyt sen jo aiemmin.

Lammin keskustassa Kanta-Hämeen poliisi puhallutti noin 50-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin olevan liikenteessä vahvassa humalassa. Epäilys osoittautui oikeaksi, kun mies puhalsi 3,02 promillen lukemat.

Päivän kääntyessä illaksi löysi poliisi Janakkalan Turengintieltä peräti noin 80-vuotiaan rattijuopon. Mies puhalsi alkometriin 0,61 promillen lukemat.

Illan lopuksi Rengosta tavattiin alaikäinen rattijuoppo. Alle ajokortti-iän oleva nuori mies ylitti sallitut promillelukemat puhaltamalla 1,23 promillea. Henkilöauton kyydissä oli kolme matkustajaa, joista yksi osoittautui auton omistajaksi. Poliisi tutkii asiaa nyt ainakin rattijuopumuksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. (HäSa)