Kanta-Häme

Nuoret kentälle kertomaan vakuutuksista

Lähi-Tapiolan Loimi-Hämeen alueyhtiö on palkannut täksi kesäksi kymmenen 14–17-vuotiasta nuorta erilaisiin tehtäviin Hämeenlinnaan, Valkeakoskelle ja Loimaalle.

Nuoret pyöräilevät asuinalueilla ja kertovat perheille kodin turvallisuusriskeistä ja niiden ennaltaehkäisystä. Samalla nuoret tarjoavat mahdollisuutta tavata vakuutusyhtiön asiantuntija, jonka kanssa perheen talouden turva voidaan tarkastaa.

– Olemme rakentaneet nuorille kesätyön, joka on mielenkiintoinen ja opettaa sosiaalisia taitoja toimia erilaisten ihmisten kanssa tulevaisuudessa. Tässä työssä Facebook tai tekstarit eivät toimi, vaan nyt kommunikoidaan kasvokkain ihmiseltä ihmiselle. Työ on haasteellista, mutta se on mahdollisuus.

– Kun tässä työssä pärjää, pärjää missä vain. Emme halunneet työllistää nuoria mapittamaan ja istumaan nurkassa. Tavoitteemme on, että kaikki hyötyvät oikeasti, sanoo liiketoimintajohtaja Aki Kiiliäinen.

Lähi-Tapiolan vakuutusedustaja Minna Seppälä toimii nuorten ”äitinä” projektin ajan. Hän kouluttaa ja opastaa nuoria. Nuoret ovat myös mukana erilaisilla messuilla ja markkinoilla eri paikkakunnilla.

Lähi-Tapiola-ryhmän yhtiöt työllistävät tämän vuoden aikana noin 300 nuorta kesätöihin, työharjoitteluun ja myös pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

– Vastaamme näin Suomen hallituksen vuoden alussa lanseeraamaan nuorisotakuu-ohjelmaan, jonka tarkoituksena on varmistaa nuorten työllistyminen mahdollisimman nopeasti, Kiiliäinen selvittää. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic