Kanta-Häme

Nuoret murtovarkaat sytyttivät talon tuleen – yli 300 000 euron vahingot

Hyvinkään käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomiot kolmelle nuorelle miehelle, jotka viime vuoden heinäkuussa murtautuivat Hyvinkäällä sijaitsevaan omakotitaloon. Nelikko varasti talosta omaisuutta lähes 8000 euron arvosta.

Ennen talosta poistumista vanhin varkaista, 22-vuotias mies, sytytti makuuhuoneen vaatekaapissa olleen hameen tuleen. Palo levisi makuuhuoneesta myös talon kylpyhuoneeseen. Talo säästyi täydelliseltä tuholta naapurien havaittua tulipalon.

Varkaus ja tulipalo aiheuttivat vakuutusyhtiölle yli 300 000 euron vahingon.

 

Kaksi nuorinta tuomittua olivat asuntoon murtautuessaan vasta 15-vuotiaita. Käräjäoikeus antoi heille kolmen ja neljän kuukauden ehdolliset vankeustuomiot nuorena henkilönä tehdystä törkeästä varkaudesta.

Tulipalon sytyttänyt 22-vuotias mies sai vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä varkaudesta ja tuhotyöstä.

22-vuotias myönsi sytyttäneensä vaatekaapissa olleen hameen tuleen, mutta kertoi, ettei tarkoituksena ollut aiheuttaa vahinkoa.

Oikeus tuomitsi myös neljännen miehen nuorena henkilönä tehdystä kätkemisrikoksesta 40 päiväsakkoon.

 

Omakotitalo oli valikoitunut nuorten miesten kohteeksi, koska yksi heistä oli aiemmin asunut talon lähellä ja tiesi, että talossa olisi arvoesineitä. Hän tiesi myös talon olevan enimmäkseen tyhjillään.

Ennen murtautumista tekijät tutkivat taloa verkon kartta- ja katukuvapalveluissa.

Murtovarkaat saivat saaliikseen niin paljon tavaraa, että he eivät pystyneet kantamaan kaikkea pois paikalta. He joutuivat hylkäämään muun muassa kaksi tietokonetta läheiseen metsään.

Toinen nuorista tuomituista kertoi oikeudessa, että murtautumisen syynä oli rahan ja tekemisen tarve. HäSa