Kanta-Häme Riihimäki

Nuoret suihkivat graffiteja bussipysäkeille – yhdeksän kohdetta Riihimäellä

Viikonvaihteessa käynnistyy kahden vuoden projekti, joka tuo värikkäitä graffiteja bussipysäkeille ja sähkökaappeihin.
Riihimäkeläisen Tonin vuonna1995 maalaama graffiti koostuu karakteereista ja teksteistä, esittelee graffititaiteilija Hende Nieminen. Kuva: AKL = Anu Kankaansydän-Lahtinen
Graffititaiteilija Hende Nieminen. Kuva: Anu Kankaansydän

Nuoret tarttuvat spray-pulloihin ja suihkuttelevat värikkäitä graffiteja Riihimäen bussikatoksiin. Tällä kertaa nuoret ovat hommissa päiväaikaan ja kaupungin luvalla.

Maalausurakan toteuttaa nuorten kanssa Riihimäen kaupungin nuoriso-ohjaaja Pete “Hende” Nieminen, joka on tunnettu graffititaiteilija.

Lasitehtaantiellä koristellaan viikonlopun aikana ensimmäiset bussipysäkit. Kaikkiaan huhti- ja toukokuun aikana maalataan kaupungissa graffitein yhdeksän pysäkkiä. Värikkäitä elämyksiä syntyy Petsamoon, Hirsimäkeen ja Herajoelle.

Maalaamiseen osallistuu noin 30–40 yli 12-vuotiasta riihimäkeläisnuorta. Projektissa on nuorisotoimen mukana myös Riihimäen lasten ja nuorten kuvataidekoulu, nuorison kuntouttavan työtoiminnan sosiaalisen kuntoutuksen ryhmä sekä Riihimäen lukion ja Pohjolanrinteen oppilaita.

Bussikatosten jälkeen nuoret tekevät katutaidetta sähkökaappeihin yhdessä ammattitaiteilijoiden kanssa. Syksyllä järjestetään Suomen lasimuseon kanssa keskustelutilaisuus katutaiteesta.

riihimäen kaupunki toteuttaa kaksivuotisen katutaide- ja kulttuuriprojektin valtionperinnön avulla. Perinnön 27 000 euron varat on osoitettu ylesten kulttuuripalvelujen kehittämiseen. HäSa