Kanta-Häme

Nuori sieppasi eläkeläisten arpajaistuotot Tervakoskella

Arviolta yläkouluikäinen poika sieppasi Tervakosken Eläkkeensaajien käteiskassan Tervakoskella lauantaina.

Varkaus tapahtui, kun yhdistyksen väki oli purkamassa telttaansa. Eläkkeensaajat olivat olleet päivän ajan myymässä arpoja ja esittelemässä toimintaansa.

Kaksi henkilöä oli ollut siirtämässä tavaroita autolle yhden päivystäessä edelleen teltalla. Tässä vaiheessa poika oli siepannut noin 150 euroa sisältäneen käteiskassan ja juossut pakoon.

Poika kuului puolen kymmenen nuoren porukkaan, jotka olivat viettäneet aikaa myyntiteltan lähistöllä.

– Tapahtuneen jälkeen koko joukko häipyi paikalta. Tekijä oli 14-15 -vuotias, paikalla ollut Tervakosken Eläkkeensaajien puheenjohtaja Enni Nurminen-Pulkkinen kertoo.

 

Enni Nurminen-Pulkkinen kertoo, että nuori on tunnistettu K-marketin valvontakameran kuvista.

– Poika oli kuvissa varsin hyvin tunnistettavissa, mutta hänen henkilöllisyytensä ei ole vielä tiedossa.

Nurminen-Pulkkisen mukaan yhdistys toivoo vain saavansa rahansa takaisin.

– Olemme halukkaita sovittelemaan tämän tekijän kanssa. Asiasta on kuitenkin tehty rikosilmoitus.

 

Hämeen Sanomiin on tullut yhteydenottoja, joiden mukaan Tervakoskella on ollut kesän ja kevään aikana tavallista enemmän ilkivaltaa ja myös väkivaltaa sisältäneitä järjestyshäiriöitä.

Rikoskomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista kertoo, että poliisilla on ollut Tervakoskelle tavallista enemmän tehtäviä.

– Voi sanoa, että jotain sellaista on ollut. Kyse on ollut nuorison keskinäisestä liikehdinnästä, ja se on koskenut aika rajallista joukkoa.

Siitä poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa tai epäilystä, onko rahansieppauksen takana aiemmin poliisin kanssa tekemisissä ollut henkilö. HäSa

 

Artikkelia päivitetty 17.9. klo 13:18. Lisätty viimeinen kappale.

 

Hämeen Sanomat on perustanut suljetun Facebook-ryhmän Hämeen Sanomat Janakkala, jonka jäseniksi toivomme janakkalalaisia keskustelemaan kunnan ajankohtaisista asioista.  Ryhmän jäsenillä on mahdollisuus auttaa meitä kirjoittamaan entistä kiinnostavampia juttuja Janakkalasta. Ryhmän ylläpitäjinä ja moderaattoreina toimivat Hämeen Sanomien toimittajat Juho Peltoniemi ja Jani Suhonen. Ryhmän jäseneksi voit hakea tästä linkistä.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic