Kanta-Häme

Nuorille toivotaan edustusta Hattulassa

Hattulassa nuorisovaltuuston edustajat toivovat, että heille tulisi kutsu kaikkiin Hattulan lautakuntien kokouksiin. Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Nuva ry:n Hämeen piirin puheenjohtaja Lauri Hämäläinen on tehnyt kuntalaisaloitteen asiasta.

Kunnassa on aiemmin ollut kyseinen käytäntö, mutta viime aikoina nuorten kutsumista kokouksiin on vähennetty. Hattulassa on katsottu, että nuorten edustaja tarvitaan vain kokouksiin, joissa käsitellään nuoria koskevia asioita.

Nuorisovaltuutetut pitävät tilannetta ongelmallisena, sillä tällöin joku muu kuin he itse määrittelevät sen, mitkä asiat koskevat nuoria ja mitkä eivät.

– Hattulalaiset nuoret käyttävät esimerkiksi kunnan katuverkkoa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita aivan kuten muutkin kuntalaiset. Nämä asiat siis koskettavat nuoria, Hämäläinen kirjoittaa aloitteessaan.

Hämäläinen esittää, että jatkossa nuorisovaltuuston nimeämät edustajat lautakunnissa saavat kutsun kaikkiin lautakunnan kokouksiin. Tällöin nuoret voivat itse tutkia esityslistaa ja päättää, onko kokoukseen tarvetta mennä kertomaan nuorten mielipidettä käsiteltäviin asioihin. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic