Kanta-Häme Hämeenlinna

Nuorilta rahaa Tervaniemen virkistysalueen kunnostamiseen ja Iittalan uudelle treenipuistolle

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan yläkoulujen oppilaskuntien, lukioiden ja ammattiopiston opiskelijakuntien sekä Nuorisovaltuuston edustajat ovat päättäneet 30 000 euron määrärahan jakamisesta “Vaikuta – älä valita” eli V-päivän aloitteille.

Rahapotista 22 000 euroa päätettiin tiistaina osoittaa Tervaniemen virkistysalueen kunnostamiseen ja 8 000 euroa Iittalan Street Work Out -puistolle.

 

Tervaniemeen nuoret toivovat ennen kaikkea rantaan uutta laituria sekä pukukoppien uusimista.

Iittalan Street Work Out -puistoa nuoret toivovat joko urheilukentän laidalle tai Iittalan yhtenäiskoulun yhteyteen. Kyseessä on ulos pysytettävä kehonpainoharjoitteluun tarkoitettu telinekokonaisuus, jossa voi olla erilaisia tankoja ja puomeja esimerkiksi erilaisiin liikesarjoihin, leuanvetoon, roikkumiseen ja punnerruksiin.

– Nyt tieto näistä hankkeista menee kaupunkirakenteelle ja pidämme palaveria siitä, mitä rahalla saadaan tehtyä, kertoo nuorisotyön päällikkö Mervi Hiltunen Hämeenlinnan kaupungilta.

Nuorten huippukokouksen jaettavaksi varattu määräraha on käytettävä tämän vuoden aikana.

 

V-päivässä toivottiin lisäksi, että Pullerin ja Ruununmyllyn jääkiekkokaukaloita pidetään esillä tulevien vuosien investoinneissa. Myös Hämeenlinnan kaupunkipyörien hankintaan liittyvää aloitetta toivottiin vietävän eteenpäin esimerkiksi ”Hiilineutraali Hämeenlinna” -ohjelman puitteissa. HäSa

—–

Juttua päivitetty klo 12.45 lisätiedoilla nuorten toiveista liittyen Tervaniemeen ja Iittalan Street Work Out -puistoon.