Kanta-Häme

Nuoriso omi olohuoneensa

Pingispallo osuu kattovalaisimeen. Hämmentyneet ilmeet seuraavat pallon lentorataa, kunnes kevyt kopsahdus lattialta ilmoittaa pallon palanneen maan vetovoiman pariin. Morte Jaffon ja Abbas Karimyn peli uudessa pop up -nuorisotilassa on jo täydessä käynnissä, vaikka tila on ehtinyt olla avoinna vasta puoli tuntia.

Tyynyillä ja peitteillä pehmustetuilla trukkilavoilla istuskelee kymmenittäin nuoria juttelemassa. Stereoissa soi ulkomainen rap-musiikki.

– Ajattelin, että eihän tänne varmaan eksy kukaan ennen iltaa, mutta nuoret löysivät paikalle heti. Ilmeisesti tarvetta nuorisotilalle on todella ollut, kertoo Marttojen kahvilaa nuorisotilassa hoitava Tuija Helander.

Kuukausi aikaa arviointiin

Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalveluiden osallisuuskoordinaattori Mervi Hiltunen kertoo, että nuoret ovat kaivanneet keskustaan omaa olohuonetta jo lukuisia kertoja. Kauppakeskus Goodman tarjosi nuorisopalveluiden käyttöön 190 neliön suuruista tilaa ilmaiseksi, jotta unelma saataisiin vihdoin kokeilun asteelle.

– Nuoret hengaavat muutenkin kauppakeskuksissa, eikä heidän läsnäoloaan voi lokeroida pois ihmisten silmistä. Nyt nuorilla on oma tila, jonne he voivat kokoontua luvan kanssa juttelemaan, syömään herkkuja, pelaamaan pelejä ja olemaan yhdessä, Hiltunen iloitsee.

Hiltunen kertoo, että tila on nuorison ja ohjaajien käytössä kuukauden. Sinä aikana kävijöitä palvelevat nuorisotyönohjaajien lisäksi kaksi Hamkin ohjaustyön opiskelijaa, jotka suunnittelevat nuorille työpajoja ja muuta puuhaa.

Kuluvan kuun aikana on tarkoitus myös pohtia tulevaisuuden suunnitelmia yhdessä nuorten kanssa.

– Haluamme kuulla nuorison mielipiteitä ja ajatuksia tilan tarpeellisuudesta ja kerätä toiveita sen kehittämiseksi. Arvioimme myös sitä, miten nuorisotila vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin, Hiltunen sanoo.

Pop up- nuorisotila avoinna 27. maaliskuuta saakka kauppakeskus Goodmannissa keskiviikosta perjantaihin klo 15–20.30.

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic