fbpx
Kanta-Häme Hattula

Nuoriso siirtyi Hämeenlinnan kirkkopuistosta Parolan Juteinikeskukselle - Päihteidenkäyttö huolestuttaa nuorten parissa työskenteleviä

Juteinikeskuksen pihalla on ajoittain jo enemmän nuoria kuin Hämeenlinnan kirkkopuistossa. Nuorisotyöntekijät toivoisivat myös vanhempien käyvän alueella.
Nuorison kanssa työskentelevät ovat huolestuneet erityisesti päihteidenkäytöstä Parolassa. Kunnan nuorisotyöntekijä Mirka Saarinen, seurakunnan nuorisotyöntekijä Joonas Oja, Ankkuri-poliisi Juha Kuningas ja koulukuraattori Johanna Kynäkoski toivoivat vanhempien ottavan aiheen puheeksi nuortensa kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
Nuorison kanssa työskentelevät ovat huolestuneet erityisesti päihteidenkäytöstä. Kunnan nuorisotyöntekijä Mirka Saarinen, seurakunnan nuorisotyöntekijä Joonas Oja, Ankkuri-poliisi Juha Kuningas ja koulukuraattori Johanna Kynäkoski toivoivat vanhempien ottavan aiheen puheeksi nuortensa kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Juteinikeskuksen parkkipaikasta ja liikuntapaikoista Parolassa on tullut nuorten sosiaalisen elämän keskus, jonne jopa Hämeenlinnan ja Iittalankin nuoret lähtevät viikonloppuisin tapaamaan ikätovereitaan.

– Ilmojen lämmetessä nuoria on kerääntynyt alueelle viikonloppuisin yhä enemmän. Jo ennen pääsiäistä parkkipaikan ja pallokentän alueella iltaa vietti reilusti yli sata nuorta, nuorisotyöntekijä Mirka Saarinen kertoo.

Nuorten kanssa työskentelevät ovat huolestuneet erityisesti päihteidenkäytöstä ja sen lieveilmiöistä, jotka ovat lisääntyneet viime viikkoina.

Lieveilmiöt lisääntyneet

Juteinikeskus alkaa viikonloppuisin olla jopa Hämeenlinnan kirkkopuistoa suositumpi ajanviettoalue.

– Eikä siinä mitään, tässähän on huippupuitteet olla ja viettää aikaa. Valitettavasti siihen vain liittyy tätä päihteidenkäyttöä, roskaamista ja vaarallista liikennekäyttäytymistä, Saarinen sanoo.

Poliisilla on ollut kevään aikana kymmenkunta hälytystehtävää Opinkujalle.

– Iso osa niistä koskee liikennekäyttäytymistä. Rikosilmoituksen asteelle on edennyt jo kaksi päihtyneenä ajamista, Ankkuri-poliisi Juha Kuningas kertoo. Myös nuorten päihteidenkäytöstä on tehty lastensuojeluilmoituksia.

Kuninkaan mukaan Juteinikeskuksen alueen hyvät valvontakamerat ovat helpottaneet rikosepäilyjen tutkimista.

Väkivaltaa tai ilkivaltaa ei alueella ole havaittu, mistä kaikki antavat kiitosta nuorille.

– Täällä on myös pidetty huolta kavereista, eikä heitä ole jätetty huonossa kunnossa yksin, Saarinen kiittää.

 

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen:

Viime viikonlopun jäljet näkyvät vielä Juteinikeskuksen parkkipaikan asfaltissa. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

“Keskustelkaa nuorten kanssa”

Nuorisotyöntekijät kohtaavat Saarisen mukaan toistuvasti samoja päihtyneitä seiska- ja kasiluokkalaisia alueella.

Ankkuri-ryhmä, nuorisotyöntekijät ja poliisit jalkautuvat Parolaan erityisesti viikonloppuisin. Vanhempienkin toivottaisiin käyvän katsomassa, mitä Juteinikeskuksella tapahtuu.

– Täällä ollaan humalassa usein jo kello seitsemän aikaan, ei tarvitse odottaa edes iltaan asti, nuorisotyöntekijä Joonas Oja sanoo.

Nuorten parissa työskentelevät toivovatkin vanhemmilta hyvin yksinkertaista asiaa: keskustelkaa nuorten kanssa päihteistä ja niiden käytöstä.

Vappu on vielä kysymysmerkki

Vappu on pian edessä ja poliisiakin jännittää millainen siitä tulee. Viime vuonna juhlat jäivät väliin ja ravintolarajoitusten takia aikuisetkin saattavat nyt lähteä ulos juhlimaan.

– Olen jo ihmetellytkin, miten tähän asti on korona-aikana ollut niin rauhallista eikä isoja kokoontumisia ole tullut, Juha Kuningas sanoo.

Nuorison parissa työskentelevät toivovat, että vanhemmat varmistaisivat vappuna, mihin heidän lapsensa ovat oikeasti menossa. HäSa

Menot