Kanta-Häme

Nuorisoasuntoja rakennetaan Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan seudun Nuorisoasuntojen omistama Hämeen kiinteistö- ja nuorisopalvelut rakennuttaa nuorisoasuntokohteen Kaurialaan. Uusi kohde rakentuu Rinkelinkatu 30:en.

Asunnot ovat vasta suunnitteluvaiheessa, ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2013. Alustava valmistumisaika on lokakuussa 2014.

– Kohderyhmänä ovat itsenäistyvät nuoret. Pääsääntöisesti asukkaat ovat työssäkäyviä tai työelämään hakeutuvia nuoria, jotka ovat käyneet toisen asteen opinnot, ja ovat itsenäistymässä. Ikähaarukka on 18 -vuotiaista 29 -vuotiaisiin, ja pisin mahdollinen asumisaika asunnoissamme on viisi vuotta, sanoo Hämeen kiinteistö- ja nuorisopalveluiden toimitusjohtaja Aki Granlund.

Uusissa kohteissa asukasvalinnat tehdään jo ennen talon valmistumista. Kaurialaan valmistuvaan kohteeseen voi hakea ensi vuoden puolella. Muihin nuorisoasuntoihin on haku käynnissä jatkuvasti, ja Hämeenlinnan seudun nuorisoasunnoilla on Hämeenlinnassa sata asuntoa.

– Asukkaidemme keski-ikä on tällä hetkellä 22 vuotta. Kovin moni ei edes asu talossa pisintä viiden vuoden asumisaikaa, johon vaikuttaa nuorten elämäntilanne ja ikä. Asunnon tarpeet vaihtuvat nopeasti, Granlund toteaa.

Asunnot suunnitellaan siten, että ne vastaavat nuorten asumistarpeita mahdollisimman hyvin. (HäSa)