Kanta-Häme Janakkala

Nuorison kahakassa käytettiin autoakin aseena Tervakoskella - 16-vuotias pahoinpiteli useita muita nuoria

Tervakoskella käyty raaka tappelu loppui, kun auto ajettiin väkijoukkoon päiväkodin pihalla.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus pitää majaansa Hämeenlinnan keskustan Oikeustalossa. Kuva: Terho Aalto
Kanta-Hämeen käräjäoikeus pitää majaansa Hämeenlinnan keskustan Oikeustalossa. Kuva: Terho Aalto

Nikkarin päiväkodin pihamaalla elokuussa 2018 käydyn raa’an tappelun oikeudenkäynnissä tuomittiin neljä nuorta miestä, joista kolme oli tappelun tapahtuessa vielä alaikäisiä.

Kahakan päätekijänä pisimmän tuomion sai vasta hieman aiemmin samana kesänä 16 vuotta täyttänyt poika, joka hyökkäsi useiden nuorten kimppuun Tervakoskella sijaitsevan päiväkodin pihalla elokuun 7. päivänä.

16-vuotias hakkasi useita muita nuoria nyrkeillä kasvoihin ja kehoon sekä potki maahan kaatuneita nuoria päähän. Yhtä henkilöä hän löi päähän teleskooppipampulla ja toista hän myös kuristi.

 

Vaikeimmat vammat sai uhri, jonka kimppuun 16-vuotias kävi yhdessä toisen alle 18-vuotiaan pojan kanssa. Hakkaamiseen liittyi mukaan myös kolmas alaikäinen poika sekä yksi alle 15-vuotias tekijä.

Maahan kaatunutta puolustuskyvytöntä uhria lyötiin ja potkittiin päähän ja kehoon niin, että hän sai myös vammoja sisäelimiinsä. Pahoinpitelyn uhri tarvitsi sairaalahoitoa.

Tämä raaka pahoinpitely katkesi vasta, kun 18-vuotias mies ajoi autolla päin pahoinpitelijöitä.

16-vuotias pahoinpitelijä loukkaantui hänen jalkansa jäätyä auton renkaan alle. Toinen pahoinpitelijä loukkaantui, kun hän autoa väistäessään hyppäsi sen konepellille ja auton jarruttaessa putosi maahan.

 

 

16-vuotiaana pahoinpitelyihin päätekijänä syyllistynyt sai puolentoista vuoden ehdollisen tuomion viidestä nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä ja yhdestä nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

15-vuotiaana tappeluun osallistunut poika tuomittiin 13 kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena tehdyistä pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä. 17-vuotiaana tappeluun osallistunut kolmas henkilö sai 50 päiväsakon tuomion nuorena tehdystä pahoinpitelystä.

Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, joten kahakan nuorinta tekijää ei syytetty oikeudessa.

 

Autolla nuorten pahoinpitelijöiden päälle ajanut täysi-ikäinen sai kuuden kuukauden ehdollisen tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta pahoinpitelystä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden mukaan autolla väkijoukkoon ajaminen ylitti kohtuullisuuden rajat, vaikka tarkoitus olikin hyvä ja teko keskeytti raa’an pahoinpitelyn.

 

Tervakoskella tapahtui vuonna 2018 useita nuorten välisiä pahoinpitelyjä ja alueella tehtiin laajasti ilkivaltaa. Nuoret varastivat myös Tervakosken Eläkkeensaajien käteiskassan toritapahtumassa. HäSa

Päivän lehti

8.8.2020