Kanta-Häme

Nuorisosäätiö suunnittelee Jukolaan kerrostaloa

Nuorisosäätiö on laajentamassa vuokra-asuntotarjontaansa Hämeenlinnaan.

Säätiö on tehnyt varauksen Jukolassa, Eeronkujalla sijaitsevasta tontista. Sinne on tarkoitus rakentaa 80 asuntoa käsittävä kerrostalo, josta tarjotaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja nuorille aikuisille. Säätiön asunnoissa voi asua 35 vuoteen saakka.

Nuorisosäätiön asiamiehen Aki Haaron mukaan luonnoskuvat uudisrakennuksesta ovat jo olemassa, vielä odotellaan mm. päätöksiä investointiavustuksista. Nuorisosäätiö aloittanee ensi vuoden aikana neljän uuden kohteen rakentamisen, Eeronkujalle nouseva kerrostalo on todennäköisesti yksi niistä. Rakentaminen voisi suunnitelmien mukaan alkaa maaliskuussa.

Nuorisosäätiön uudiskohteet valmistuvat keskimäärin 14 kuukaudessa, joten asukkaat pääsisivät muuttamaan taloon ehkä toukokuussa 2015. Hakuun asunnot tulevat jo todennäköisesti ensi vuoden aikana. Asunnoille Haaro povaa kiinnostusta.

– Meidän asuntoihin on jonossa noin tuhat ihmistä tällä hetkellä. Käyttöasteet kiinteistöissämme ovat lähellä sataa, uskon, että Hämeenlinnassakin hakijoita tulee.

Radan läheisyys tärkeä kriteeri

Eeronkujan kohde on Nuorisosäätiölle ensimmäinen Hämeenlinnassa. Haaron mukaan toiminnan laajentaminen Hämeenlinnaan on luonteva jatke Nuorisosäätiölle, joka pyrkii rakentamaan radanvarsikaupunkeihin.

Luonteva jatke kaupunkiin tulo on säätiölle siinäkin mielessä, että Tampereelle ja Lahteen on noussut jo yhdet kohteet. Ylivoimaisesti suurin osa Nuorisosäätiön vuokra-asuntokohteista, kaikkiaan 21 kappaletta, sijaitsee Helsingissä.

Säätiön hallitus pitää Hämeenlinnaa kiinnostavana ja viriilinä kasvukohteena. Niinpä Eeronkujan uudisrakennus tuskin jää säätiön ainoaksi kohteeksi Hämeenlinnassa, jos vain sopivia tontteja löytyy jatkossakin.

– Uusia kohteita etsitään ehdottomasti koko ajan. Yhteys junaradalle on tärkeä kriteeri, Eeronkujaltakin sinne pääsee hyvin julkisilla välineillä.

Siihen, mitä kohtuuhintaisuus Hämeenlinnan näkökulmasta tarkoittaa, ei Haaro osaa vielä vastata. (HäSa)