Kanta-Häme

Rakennusliike Pallas Rakennusta haettiin konkurssiin – hakijana yhtiön entinen osakas, joka nyt ilmoittaa hakemuksen muuttuneen aiheettomaksi

Pallas Rakennus rakentaa kerrostaloja Hämeenlinnaan Valtion pukutehtaan tontille.

Pallas Rakennuksen entinen osakas Mika Wilenius on hakenut yhtiötä konkurssiin. Hakemuksen perusteena on ollut, että yhtiö oli jäänyt velkaa hänelle.

Konserniin tunnettiin aiemmin SSR Groupina, johon kuului myös Salpausselän Rakentajat -nimellä toiminut tytäryhtiö. Konserni tytäryhtiöineen myytiin viime keväänä sijoittajaryhmälle. Uudeksi pääomistajaksi tuli Laplands Hotels -yhtiöstä tunnettu Pertti Yliniemi.

 

Keskiviikon aikana tilanne muuttui, sillä Yle kertoi saaneensa Pallas Rakennukselta ja Mika Wileniukselta tiedon, että yhtiö on maksanut Wileniuksen kaikki saatavat.

Wilenius vahvistaa Ylelle saaneensa maksun viime perjantaina ja korot keskiviikkona. Konkurssihakemus on hänenkin mukaansa nyt aiheeton.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut Wileniusta keskiviikkona

 

Wilenius on jättänyt konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen, joka siirsi hakemuksen Vantaan käräjäoikeuteen. Vantaan käräjäoikeuden mukaan konkurssia haettiin maksamattomasta runsaan 53 000 euron velasta.

Pallas Rakennus kiisti tiedotteessaan saatavat, joiden perusteella Wilenius haki konkurssia.

– Konkurssihakemukselle ei ole perusteita, sanoi Pallas Rakennuksen toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne.

Pallas Rakennuksen hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi nimesi konkurssihakemuksen höhöhöpö-jutuksi.

– Ei tässä mihinkään konkurssiin olla menossa, Yliniemi sanoo Ylelle.

Ylen mukaan konkurssihakemuksen taustalla on väite osakaslainasta, josta yhtiö ei ole maksanut Wileniukselle korkoa eikä pääoman lyhennystä. Kyse olisi ollut lähes puolen miljoonan euron lainasta.

 

Pallas Rakennus -konserni on suuri rakennuskonserni, jonka liikevaihto oli viime vuonna 176 miljoonaa euroa. Yhtiö ennustaa liikevaihtonsa kohoavan tänä vuonna 200 miljoonaan euroon. Konserni käytti vuodesta 2015 lähtien nimeä SSR.

Lahdesta Helsinkiin kotipaikkansa siirtänyt Pallas Rakennus toimii myös Kanta-Hämeessä. Yhtiö on rakentanut muun muassa Hämeenlinnan Vanajanrantaan ja Tiiriöön. Pallas Rakennus -konserni rakentaa nyt kerrostaloja Valtion pukutehtaan entiselle tontille.

Pallas Rakennuksen pääomistaja, muoniolainen Pertti Yliniemi on kertonut, että rakennusliikkeen ostaminen on kytköksissä Lapin hotellirakentamiseen. Muun muassa Rovaniemelle suunnitellaan uutta kylpylähotellia ja kongressikeskusta.

Mika Wileniuksen jättämästä konkurssihakemuksesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat. HÄSA

 

Täydennetty Pallas Rakennuksen kommentilla 10.10.2018 kello 15.30.

Juttua korjattu ja päivitetty 10.10. klo 18.00 Ylen uusilla tiedoilla, joiden mukaan velka on nyt maksettu ja konkurssihakemus siten aiheeton. Korjattu virheellinen tieto, että Pallas Rakennus olisi aiemmin tunnettu nimellä Salpausselän Rakentajat.

Päivän lehti

24.2.2020