Kanta-Häme

Nuorisoteatteri hullaantuu Heinähatusta ja Vilttitossusta

Riihimäen Nuorisoteatterilla on tänään ensi-ilta syksyn suursatsauksesta Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti. Musikaalin ovat ohjanneet rehtori Sanna Saarela ja Tuukka Tiihonen.

– Niin kuin olemme suuresta suosiostakin ymmärtäneet, Sinikka ja Tiina Nopola kirjoittavat tosi hienoja tekstejä. Heidän sanomansa on aina hyvä, sanoo Saarela.

Nuorisoteatteri haluaa tarjota katsojille koko perheen huumoria. Nopoloiden tekstiin päätyminen oli luontevaa myös siksi, että nuorisoteatterin näyttelijöistä valtaosa on tyttöjä, jotka pääsevät nyt hyvin esille. Yhteensä lavalla nähdään yli 20 näyttelijää.

Musiikkidramaturgiasta vastaa Tony Sikström, joka on työskennellyt muun muassa Tampereen Työväen Teatterissa. Saarelan mukaan Sikströmin innostava asenne on tehnyt harjoituksista myös hedelmällisiä musiikkitunteja.

Saarela uskoo, että hyvä mieli ei voi olla leviämättä lavalta yleisöön.

– Iloinen ja elämän positiivisuutta uhkuva esitys vaikuttaa tietysti näyttelijöihinkin. He ovat olleet musikaalista todella innoissaan, kertoo Saarela. (HäSa)

Riihimäen nuorisoteatterin Heinähattu, Vilttitossu jaPamela-täti ensi-illassa tänään kello 15 Kino Sammossa, Suokatu 9, Riihimäki. Yhteensä 19 esitystä, joista viimeinen 6.12. Katso www.rnt.fi.

Menot