Kanta-Häme

Nuorten äänestysaktiivisuus vilkkainta Hauholla

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan vaaliuurnilla 16–17-vuotiaiden äänestäjien määrä liki kolminkertaistui.
16-vuotiaat pääsivät äänestämään seurakuntavaaleissa ensimmäisen kerran vuonna 2010.

Sunnuntaina ratkenneissa seurakuntavaleissa Hauhon seurakunnassa 16–17-vuotiaiden nuorten äänestysprosentti oli 17,7. Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon valittiin Hauhon seurakunnasta viisi henkilöä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa 16–17-vuotiaista nuorista noin 11 prosenttia kävi vaaliuurnalla. Viime vaaleissa vastaava luku oli 4,5 prosenttia.

Kalvolassa nuorten 16–17-vuotiaista äänesti 13,1 prosenttia. Vastaava määrä Lammilla oli noin 10 prosenttia.

Lue myös: seurakuntavaaleissa valitut luottamushenkilöt Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla

Vaaleissa Hauhon seurakuntaneuvostoon valittiin 10 luottamushenkilöä, joista puolet on uusia. Valittujen ehdokkaiden keski-ikä on 52 vuotta.

Kalvolan seurakuntaneuvoston kymmenestä paikasta kahdeksan meni Yhteinen seurakuntamme -ehdokaslistalla olleille. Eniten ääniä molemmissa vaaleissa keräsi Olli Ilomäki.

Kalvolan seurakuntaneuvostoon valittujen keski-ikä on 55 vuotta. Nuorin luottamushenkilö Kalvolassa on seurakuntaneuvostoon valittu 19-vuotias Leevi Palo.

Lammin seurakunnan seurakuntaneuvostossa on tulevalla kaudella 12 paikkaa. Lammin seurakuntaneuvostoon valittujen keski-ikä on 57 vuotta. Hieman yli puolet on naisia.

Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvostossa nähdään paljon tuttuja henkilöitä mutta myös uusia kasvoja. Seurakuntaväki sai neuvostosta 10 paikkaa, kokoomuslaiset 2 paikkaa, seurakuntademarit 2 sekä Tulkaa kaikki -listan edustajat 2 paikkaa. Yhteensä paikkoja on 16.

Seurakuntaneuvoston keski-ikä tulevalla nelivuotiskaudella on 58 vuotta.

Lue myös: Hämeenlinna-Vanajan äänestysprosentti pysyi 12:ssa entistä vähemmillä äänillä

Yhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnalla on 35 paikkaa.

Nuorin Hämeenlinna-Vanajan luottamushenkilö on yhteiseen kirkkovaltuustoon valittu 23-vuotias Jonni Levaniemi. Seurakuntaneuvoston kuopus on tulevalla kaudella 27-vuotias Julianna Koivu.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä oli sunnuntaina 18. marraskuuta.

Vaalipäivänä äänensä kävi antamassa yhteensä noin 2 600 henkilöä eri seurakuntien vaalipaikoissa Hämeenlinnan, Hauhon, Kalvolan, Lammin ja Tuuloksen kirkoissa.

 

Juttua korjattu 20.11.2018 kello 13.49. Lisätty Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvostoon Tulkaa kaikki -listalta ja seurakuntademareiden listalta valittujen lukumäärät.