Kanta-Häme

Nuorten kesätyösetelit tulevat jakoon torstaina – Hattulassa on käytössä erillinen työllistämistuki

Hattula tukee nuoria työllistäviä yrityksiä enimmillään 300 eurolla, setelin arvo on Hämeenlinnassa ja Janakkalassa 250 euroa.
Haettavana on muun muassa kiinteistönhoidon, kirjaston, kotihoidon ja vanhainkodin sekä lasten kesäleirien tehtäviä. Kuva: Terho Aalto, arkisto

Kunnat ovat juuri käynnistäneet tai ovat käynnistämässä nuorten kesätyöpaikkojen hakua.

Hattulassa paikat ovat jo haussa, kun taas Hämeenlinnassa ja Janakkalassa haku alkaa tämän viikon torstaina eli 24. tammikuuta.

Samana päivänä Hämeenlinnassa ja Janakkalassa tulevat hakuun myös 250 euron arvoiset kesätyösetelit, joita voidaan myöntää työnantajille nuorten palkkaamiseen.

 

Hämeenlinnassa kesätyösetelin hakulomakkeen voi hakea 24.1 alkaen Ohjaamosta (Turuntie 4) tai tulostaa itse kaupungin verkkosivujen kautta. Janakkalassa ohjeet ja hakulomakkeet julkaistaan kunnan verkkosivuilla myös 24. tammikuuta.

Janakkalassa kunnalle tulee haettavaksi 71 kesätyöpaikkaa, jotka ovat joko kahden tai neljän viikon mittaisia.

Paikkoja on vanhustenhoidossa, vammaispalveluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, lasten leireillä sekä puisto- ja liikunta-alueilla. Hakuaika jatkuu 22. helmikuuta saakka ja valinnat tehdään viimeistään viikolla 13.

Hattulassa kunnan kesätyöpaikkoja voi hakea jo nyt. Työtä on tarjolla 2–4 viikoksi.

Haettavana on muun muassa kiinteistönhoidon, kirjaston, kotihoidon ja vanhainkodin sekä lasten kesäleirien tehtäviä. Lisäksi paikkoja on päiväkodeissa, kouluilla, puistoissa ja liikuntapaikoissa, ruokapalvelussa ja Juteinikodissa.

Hakulomakkeita on saatavana Parolan yhteiskoulun nuorisotyön kopissa, Nurtsilla ja kirjaston nuorten osastolla. Lomakkeen voi myös tulostaa kunnan verkkosivuilta tai täyttää sähköisen hakulomakkeen.

Myös Hattulassa kunta tukee yrityksiä, jotka palkkaavat nuoria kesätöihin. Tuki on enimmillään 300 euron suuruinen. Yritysten kesätöitä tulee hakea suoraan niistä, kunnan palvelupisteen kautta voi hakea vain kunnan kesätöitä.

Kesätöiden hakuaika Hattulassa päättyy 10. maaliskuuta ja valinnoista ilmoitetaan valituille 15. huhtikuuta mennessä. HÄSA

 

Päivän lehti

21.1.2020