Kanta-Häme

Nuorten pajatoiminta sai lisää rahaa

Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi, Hattulan kunta ja Forssan kaupunki saivat lisämäärärahoitusta nuorten työpajatoimintaan. Kaikkiaan lisärahaa Kanta-Hämeen nuorten pajatoimintaan tuli 84 000 euroa.

Hattulassa lisärahasta ollaan enemmän kuin innoissaan. Pajatoiminta on ollut ruuhkautunut koko syksyn, sillä kaikki halukkaat nuoret on otettu sisään.

– Olemme huomanneet, että nuorille todella pitää löytyä aikaa. Tällä hetkellä 30 nuoresta vastaa kaksi ohjaajaa. Se on liian vähän, kertoo Hattulan kunnan pajatoiminnan vastaava ohjaaja Minna Kansanen.

Hattulassa lisämääräraha käytetäänkin uuden ammattitaitoisen ohjaajan palkkaukseen nuorten pajatoimintaan.

Ensi vuoden alusta astuu voimaan nuorten yhteiskuntatakuu. Se tarkoittaa sitä, että kolmen kuukauden sisällä jokaiselle nuorelle pitäisi taata työpaikka, opiskelupaikka tai joku muu välipaikka.

– Uusi ohjaaja takaa, että yhteiskuntatakuu täyttyy, eivätkä nuoret ole niin sanotusti vain säilössä.

Lisäraha turvaa hankkeiden jatkon

Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsin toimitusjohtajan Liisa Tiilikkalan mukaan lisämäärärahalla jatketaan Reitti ammattiin -hanketta, eli nuoret saavat tuettua oppisopimuskoulutusta. Lisämäärärahasta osalla turvataan kansainvälisen tietokoneajokorttiopintojen opettaminen myös jatkossa. Kansainvälinen ajokortti opettaa sähköiseen asiointiin.

Tiilikkalan mukaan nuoria on jatkuvasti tulossa esimerkiksi tuettuun oppisopimuskoulutukseen. Tänä vuonna tuetussa oppisopimuskoulutuksessa on ollut 30 nuorta, viisi oppisopimusta on käynnissä ja kymmenelle nuorelle haetaan parhaillaan oppisopimuspaikkaa.

– Hankerahalla toteutettavat hankkeet yleensä päättyvät, vaikka niistä olisi hyviä kokemuksia. Lisämäärärahalla turvaamme niiden jatkon.

Hämeenlinnassa vailla mitään tekemistä olevien nuorten tilanne on melko hyvä. Muutama nuori jonottaa Nuorten luotsiin eli alle 25-vuotiaille tarkoitettuun työllistämishankkeeseen. Sen sijaan kuntouttavaan työtoiminnan tilanne on se, ettei uusia nuoria ole voitu ottaa lokakuun jälkeen. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic