fbpx
Kanta-Häme

Nuorten sururyhmä jakaa surun

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa alkaa syksyn tullen oma, nuorille tarkoitettu ryhmä. Se on tarkoitettu 16–25-vuotiaille nuorille, jota suru on koskettanut.

– Pienikin kipuilu jonkin surukokemuksen kanssa riittää ryhmään liittymiseen, sanoo oppilaitospappi Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio.

Hän ohjaa ryhmää yhdessä diakonissa Seija Puusaaren kanssa.

Ryhmän tapaamisissa käytetään erilaisia metodeja surun käsittelyyn, sillä jokainen suree omalla tavallaan. Siksi myös sopivat auttamiskeinot ovat erilaisia.

Nuorten sururyhmä kokoontuu viisi kertaa syys-lokakuussa maanantaisin kello 16.30-18. Ensimmäinen kokoontuminen on 26. syyskuuta. 

Ryhmään toivotaan ilmoittautumisia ja lisätietoa saa Hanna-Leena Kevätsalo-Vuoriolta numerosta 040 804 9316.

Seurakunta järjestää syksyn aikana myös kaksi muuta sururyhmää. 

Sururyhmä läheisen kuoleman kohdanneille alkaa lokakuussa, ja siihen voi ilmoittautua 29. syyskuuta mennessä diakoni Riitta Savanderille joko puhelimitse (puh. 040 804 9360) tai sähköpostitse (riitta.savander@evl.fi).

Itsemurhan tehneiden läheisille tarkoitettu sururyhmä alkaa marraskuun alussa. siihen voi ilmoittautua 14. lokakuuta mennessä pastori Heini Aronkoskelle (puh. 040 804 9311).

Janakkalan seurakunta järjestää oman sururyhmän läheisensä menettäneille. Sururyhmä kokoontuu Tarinmaan seurakuntatalolla keskiviikkoisin viisi kertaa lokakuun 5. päivästä alkaen.

Sururyhmässä voi yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa kerätä voimia eteenpäin. Menetyksestä voi olla kulunut jo pitemmän aikaa tai se voi olla juuri tapahtunut. 

Ryhmä sitoutuu luottamuksellisuuteen, eli ryhmässä puhuttua ja kuultua ei käsitellä muualla. Janakkalan sururyhmää ohjaa diakoniatyöntekijä yhdessä kokeneen vapaaehtoisen kanssa.

Janakkalan ryhmään pitää ilmoittautua etukäteen 29. syyskuuta mennessä seurakuntatoimistoon (puh. 03 656 950). Lisätietoja antaa diakoni Johanna Häihälä (johanna.haihala@evl.fi, 044 7656 982).

Hattulassa sururyhmä käynnistyy ensi keskiviikkona 14. syyskuuta, ja se kokoontuu viidesti. Lisätietoja antaa vt. kirkkoherra Virpi Järvinen (puh. 045 657 8777).  HäSa

Menot