fbpx
Kanta-Häme

Nuorten tanssijoiden taivas

Iittalahalli kuhisi lauantaina elämää ja tanssiniloa, kun 670 nuorta tanssijaa tukijoukkoineen valtasi hallin nyt jo yhdeksättä kertaa.

Käynnissä oli Iittalan valtakunnallinen lasiaiheinen koreografiakilpailu, jonka teemana oli Sirpaleita. Samalla järjestettiin myös lasten ja nuorten tanssikatselmus.

Tapahtuman johtaja Outi Heinilä iloitsee järjestäjän, Iittalan Tanssi ja kulttuuriyhdistys ITKU ry:n juuri saamasta, Hämeen taidetoimikunnan myöntämästä vuoden 2012 taidepalkinnosta Pro Arte Tawasticasta.

– Se on palkinto ennen kaikkea vapaaehtoistyölle, jolla tuemme nuorten hyvinvointia. Teemme tätä tapahtumaa pienellä porukalla talkoovoimin, joten palkinto antaa meille pontta jaksaa eteenpäin, toteaa Heinilä, joka on ITKUn sihteeri ja rahastonhoitaja.

Pidetty tapahtuma

Valtakunnallisen tapahtuman osanottajat ovat 7–20-vuotiaita.

– Täällä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua samanikäisiin tanssinharrastajiin ja vertailla taitoja. Etelä-Suomessa ei ole toista tanssitapahtumaa, joka olisi avoin kaikille, Outi Heinilä painottaa.

Hän kertoo ITKUn saaneen positiivista palautetta siitä, että Iittalassa ei ole videokarsintaa. Esimerkiksi SM-kisoissa on aina esikarsinta, mikä tarkoittaa, että osa ei pääse välttämättä hankkimaan esiintymiskokemusta isoilta estradeilta lainkaan.

– Siksi meillä on myös avoin katselmus. Sinne voi tuoda vanhojakin koreografioita, joita on huolella harjoiteltu. Tämä on hyvin pidetty tapahtuma sekä opetuksellisesti ja elämyksellisesti onnistunut kokonaisuus, Outi Heinilä iloitsee.

Inspiroiva kokemus

Samaa mieltä tapahtuman mielekkyydestä on myös tuuloslainen Kreeta Kallio, joka tanssi soolosarjassaan toiselle sijalle.

– En juuri välitä kisoista, mutta nämä ovat hyväntuuliset kilpailut. Kiva ilmapiiri ja mukavia ihmisiä. Kaikille esiintyjille annetaan positiivista palautetta. Toisten esitysten katsominen on tosi inspiroivaa, hän kuvailee.

20-vuotias Kallio opiskelee tällä hetkellä Suomen Teatteriopiston näyttelijäntyön linjalla. Vielä hänelle ei ole aivan päivänselvää, tuleeko hänestä tanssija vai näyttelijä. Haaveena on jatkaa joko Teatterikorkeakouluun tai tanssia opettavaan konservatorioon.

Tanssia hän on harrastanut kymmenisen vuotta aloittaen Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksessa. Nykyään hän rientää Tampereella opiskelupäivän jälkeen suoraan Elwa Molinin baletti- ja liikuntakouluun tanssitunneille.

Pari vuotta sitten Kallio toimi ITKUn tanssinopettajana Iittalassa. Tällä hetkellä tanssiopetus on Iittalassa Vanajaveden opiston alaista toimintaa. (HäSa)

Kisan sijoitukset: www.iittalantanssi.net

Menot