Kanta-Häme

Nuorten työpaja Kinon yhteyteen

Janakkalan työttömien työpajatoimintaan on tulossa iso muutos ensi vuonna, mikäli elämänlaatulautakunnan esitys menee läpi myös kunnanhallituksessa ja valtuustossa.

Lautakunta näet esittää, että nuorten työpajatoiminta irrotetaan aikuisten pitkäaikaistyöttömien työpajatoiminnasta. Nuorten työpajan tukikohdaksi tulee kunnan elokuvateatteri Kino Tervakoski. Aikuisten toiminnan keskuspaikkana olisi edelleen Turengin Taimistotien työpaja.

Muutos on myös hallinnollinen: nuorten toiminta siirtyy sosiaalipalveluista nuorisopalveluihin, ja nuorten työpajatoiminnan esimieheksi tulee nuorisosihteeri Sanna Laine. Aikuisten työpajatoiminta jatkaa sosiaalipalveluiden alaisuudessa.

Nuorilla tarkoitetaan tässä nuorisolain määritelmän mukaisesti 29-vuotiaita ja sitä nuorempia kuntalaisia.

– Kyseessä on kaksivuotinen kokeilu. Sen tarkoituksena on selvittää, miten pajakonsepti sopii kulttuurisen nuorisotyön puolelle, Laine selvittää.

Kokeilun on määrä alkaa ensi vuoden alussa. Tällöin se kestäisi vuoden 2019 alkuun saakka, eli siihen asti, kun sote-uudistuksen on määrä tulla voimaan.

Kokeilua varten aiotaan palkata työpajaohjaaja kahdeksi vuodeksi.

Kokeilu ei tarkoita sitä, että kaikkien työpajanuorten pitäisi osallistua nimenomaan kulttuuriin liittyvään toimintaan. Laine vakuuttaa, että myös perinteiset työpajapaikat ovat kokeilunkin aikana nuorten käytettävissä. Kino Tervakosken tukikohta hallinnoi joka tapauksessa kaikkea nuorten työpajatoimintaa.

Tervakosken elokuvateatteri muuttui Kino Tervakoskeksi ja kunnan omaksi toiminnaksi tämän vuoden alussa. Se on jo tänä vuonna tarjonnut työllistämistöitä työttömille. HäSa

Menot