Kanta-Häme

Nuorten yritykset etenivät finaaliin

Taikuruutta, joululeivonnaisia ja liikuntapalveluja. Muun muassa näitä oli esillä Lahdessa Kauppakeskus Karismassa, jossa nuoret yrittäjät esittelivät tuotteitaan ja palveluitaan.

Mukana Uskalla Yrittää -semifinaalissa oli 37 Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen nuorten yritystä. Kaikki nuoret osallistuvat kuluvana lukuvuonna omassa koulussaan Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja ovat perustaneet NY-yrityksiä, jotka toimivat oikealla rahalla.

Semifinaalin sata nuorta yrittäjää olivat saapuneet paikalle Lahdesta, Padasjoelta, Vierumäeltä, Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta.

Tuomaristo koostui liike-elämän asiantuntijoista. Tuomaristo arvioi iltapäivän aikana nuorten osaamista ja asennetta ja valitsi Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen edustajat huhtikuiseen SM-finaaliin. Se on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista.

Päijät- ja Kanta-Hämeen semifinaalissa parhaaksi messupisteeksi valittiin DiamondPromotions NY (Ammattiopisto Tavastia, Hämeenlinna).

Lukiolaisten sarjassa parhaan yrityksen tittelin vei Citylaturi NY Hämeenlinnan Lyseon lukiosta. Sitä pyörittävät Erkka Tuomisto, Claudia Hirvonen, Taneli Elsinen ja Petra Kokko.

Ammatillisen toisen asteen sarjan voitti MonitoimiFixaus NY (Ammattiopisto Tavastia, Hämeenlinna).

Peruskoulun sarjan voitti Padasjoen yhtenäiskoulun HottisGrilli NY.

Uskalla Yrittää -finaali järjestetään 19.-20. huhtikuuta, ja voittajat julkistetaan palkintogaalassa Finlandia-talossa. Voittajat edustavat Suomea EM-kilpailussa kesällä 2017.

 

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic